Μεγάλη φωτιά στο Πήλιο

Μεγάλη φωτιά μαίνεται από αργά σήμερα το απόγευμα στην περιοχή του Πλατανιά, στο Νότιο Πήλιο, με την πρώτη καταγραφή υψηλών θερμοκρασιών για την συγκεκριμένη περίοδο.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα στην περιοχή Αφειλιάνες, στον Πλατανιά του δήμου Νοτίου Πηλίου και σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν σε όλη την Μαγνησία, πήρε γρήγορα διαστάσεις και κινείται σε πυκνή δασική έκταση προς την Μονή του Αγίου Σπυρίδωνος και προς το Μικρό, περιοχές πάνω από την κωμόπολη του Πλατανιά, χωρίς ωστόσο ως τώρα να κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Στην περιοχή, από την πρώτη στιγμή κατέφθασαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και από άλλες περιοχές της Θεσσαλίας και επιχειρούν πάνω από 45 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 17 οχήματα, ενώ μέχρι την δύση του ηλίου επιχειρούσαν και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου Canadair.

Πληροφορίες από τον δήμο Νοτίου Πηλίου, αναφέρουν ότι η φωτιά φέρεται να προκλήθηκε από κλαδιά που έκαιγε αγρότης στην περιοχή και επεκτάθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.