Με 4 αγώνες το σημερινό πρόγραμμα της SuperLeague

Με νίκες ουσίες από ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΟΦΗ, ξεκίνησε χθες Σάββατο 14-12-2019 ο δεύτερος γύρος  της Super League. Σήμερα συνεχίζεται και ολοκληρώνεται με τις επόμενες τέσσερις, όπου Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αγωνίζονται εκτός έδρας, σε Τρίπολη και Αγρίνιο αντίστοιχα. Αυτή είναι η ανάλυση των αγώνων σήμερα όπως την παρουσιάζει η επίσημη ιστοσελίδα της Super League:

AΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκινούν τον δεύτερο γύρο με ένα παιχνίδι στην Τρίπολη, όπου καλούνται για πρώτη φορά φέτος να κερδίσουν διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος για 23 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, με την τελευταία ήττα του πριν από δέκα και πλέον μήνες στην Τούμπα. Από τότε ο Ολυμπιακός είναι αήττητος εκτός έδρας σε 11 αγώνες με σημαντικό όπλο την άμυνά του. Έχει δεχτεί πέντε γκολ συνολικά, με τον ΠΑΟΚ να έχει δεχτεί υπερδιπλάσια γκολ (12) και τις υπόλοιπες ομάδες τριπλάσια (15) και πάνω όλες! Εκτός έδρας έχει δεχτεί μόλις τρία και μόλις στο τελευταίο παιχνίδι στο Αγρίνιο βρήκε το εύκολο γκολ. Έβαλε τρία, ενώ είχε βάλει πέντε στα πέντε προηγούμενα εκτός. Οι «ερυθρόλευκοι» δοκιμάζονται στην Τρίπολη, όπου έχουν να χάσουν από τον Μάρτη του 2014. Από τότε έχουν δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες εκεί. Από τότε μάλιστα ο Αστέρας Τρίπολης δεν έχει νίκη σε 14 επίσημα παιχνίδια μεταξύ τους, τα 11 για το πρωτάθλημα. Ο Αστέρας δεν μπόρεσε να νικήσει ούτε την ΑΕΛ στο γήπεδό του στο ντεμπούτο του Μίλαν Ράσταβατς στον πάγκο του. Ο Αστέρας δεν έχει νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια, κάνοντας τρεις ισοπαλίες σε αυτά.

Η ιστορία

Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 3

Ισοπαλίες: 5

Νίκες Ολυμπιακού: 17

Με γηπεδούχο τον Αστέρα Τρίπολης

Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 3

Ισοπαλίες: 3

Νίκες Ολυμπιακού: 6

Στον πρώτο γύρο

24.08.2019: Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 1-0

(6’ πέναλτι Ελ Αραμπί)

Πέρσι

27.01.2019: Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 0-2

(28’ σουτ Φορτούνης, 50’ σουτ Χριστοδουλόπουλος)

ΑΕΛ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Η ΑΕΛ έκλεισε τον πρώτο γύρο στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με την ισοπαλία που πήρε στην  Τρίπολη και σίγουρα είναι πολύ πιο ικανοποιημένη από τον σημερινό της αντίπαλο, τον Ατρόμητο, που είναι έξι θέσεις και τέσσερις βαθμούς πιο πίσω. Η ομάδα της Θεσσαλίας έχει χάσει μόνο δύο από τα δέκα τελευταία παιχνίδια της, αυτά από Λαμία και ΠΑΟΚ. Στα υπόλοιπα έχει πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες. Στην έδρα της δεν έχει δύο ίδια αποτελέσματα στη σειρά! Η συγκομιδή της είναι σχεδόν ισορροπημένη εντός και εκτός έδρας. Ο Ατρόμητος θα έχει για δεύτερο παιχνίδι στον πάγκο του τον Σάββα Παντελίδη, μετά το εντός έδρας 2-2 με τον Άρη. Ο Ατρόμητος έχει μια νίκη στα πέντε τελευταία του παιχνίδια. Τις άλλες τρεις που έχει κάνει, τις πέτυχε σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα, από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 27 Οκτωβρίου! Ο Ατρόμητος είναι η ομάδα με τα περισσότερα γκολ στα παιχνίδια της, καθώς έχουν μπει 41. Έχει κάνει μια νίκη εκτός έδρας, αυτή στο Βόλο και από τότε έχει χάσει από ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Ξάνθη. Ο Ατρόμητος έχει δημιουργήσει παράδοση τα τελευταία εννέα χρόνια στα παιχνίδια του με την ΑΕΛ. Δεν έχει χάσει τα οκτώ τελευταία, έχοντας κερδίσει τα πέντε. Η ΑΕΛ έχει να κάνει νίκη από τον Αύγουστο του 2010, 1-0 τότε σε πρεμιέρα πρωταθλήματος στο Αλκαζάρ. Στα 11 τελευταία μεταξύ τους η ΑΕΛ δεν έχει πετύχει περισσότερα από ένα γκολ. Ο Ατρόμητος δεν έχει χάσει σε τρεις επισκέψεις δηλαδή στο νέο γήπεδο της Λάρισας. Έχει δύο νίκες και μια ισοπαλία. Στο Αλκαζάρ είχε πέντε ήττες και δύο ισοπαλίες, χωρίς να έχει νικήσει ποτέ εκεί.

Η ιστορία

Νίκες ΑΕΛ: 5

Ισοπαλίες: 9

Νίκες Ατρομήτου: 7

Με γηπεδούχο την ΑΕΛ

Νίκες ΑΕΛ: 5

Ισοπαλίες: 3

Νίκες Ατρομήτου: 2

Στον πρώτο γύρο

25.08.2019: Ατρόμητος – ΑΕΛ 1-1

(18’ σουτ Νάτσος – 44’ σουτ Μιλοσάβλιεβιτς. Ο Κρίστινσον απέκρουσε πέναλτι του Ούμπιδες)

Πέρσι

03.02.2019: ΑΕΛ – Ατρόμητος 0-1

(89’ σουτ Μανούσος)

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ήταν 25 Αυγούστου όταν η ομάδα του Βόλου εντυπωσίαζε νικώντας στο παρθενικό της παιχνίδι στη Super League τον Πανιώνιο μέσα στη Νέα Σμύρνη.  Ήδη από εκείνη τη μέρα ο Πανιώνιος έμενε εννέα βαθμούς  πίσω από το Βόλο. Από τότε μέχρι σήμερα έγιναν πολλά και από τις δύο ομάδες… Και τώρα στο Βόλο θα παίξουν το παιχνίδι του δεύτερου γύρου έχοντας διαφορά οκτώ βαθμών. Από τότε δηλαδή ο Βόλος πήρε 11 και ο Πανιώνιος 12. Η θεσσαλική ομάδα πρόσθεσε έναν ακόμα βαθμό με την ισοπαλία στην έδρα της με τον Παναθηναϊκό. Δεν έχει νίκη στα τρία τελευταία παιχνίδια, ενώ έχει κερδίσει μόνο τον Παναιτωλικό στα τελευταία εννέα. Είναι και η μοναδική νίκη στα τελευταία τέσσερα της έδρας του. Δεν έχει προηγηθεί σε κανένα παιχνίδι της έδρας του στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας βρεθεί δύο φορές πίσω στο σκορ και έχοντας τέσσερα ισόπαλα ημίχρονα. Ο Πανιώνιος μπορεί να γνώρισε τη συντριβή από την ΑΕΚ, όμως έχει κάνει υπερπροσπάθεια μέσα στο Νοέμβριο και μάζεψε έξι βαθμούς με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες. Νίκησε στο προηγούμενο ταξίδι του, αυτό στην Ξάνθη, μόλις δεύτερη εκτός έδρας νίκη του μέσα στο 2019. Οι δύο ομάδες έχουν κάτι κοινό. Με τα 23 γκολ που έχουν δεχτεί είναι οι δύο χειρότερες άμυνες του πρωταθλήματος. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα οδηγηθούν σε μεγάλο σκορ, καθώς και το παιχνίδι είναι κρίσιμο.

Στον πρώτο γύρο

25.08.2019: Πανιώνιος – Βόλος 1-2

(90’ κεφαλιά Αραμπούλι – 38’ φάουλ Μουνίθ, 73’ σουτ Μουνίθ)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΟΚ

Τι κι αν τον κερδίζει στο γκολ; Το θέμα είναι ότι  όποτε παίζει με τον Παναιτωλικό τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο ΠΑΟΚ τον νικά. Έχει κάνει δέκα νίκες για όλες τις διοργανώσεις, τις έξι τελευταίες για το πρωτάθλημα με ένα γκολ διαφορά. Τις τρεις τελευταίες με 2-1 και τρεις αμέσως προηγούμενες με 1-0. Ο Παναιτωλικός έχει να νικήσει από τις 31 Ιανουαρίου 2015, όταν επικράτησε στην Τούμπα με 2-1. Δέκα μήνες αργότερα πήρε το δεύτερο και τελευταίο θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα, μια ισοπαλία. Ακολούθησαν έκτοτε οι 10 νίκες του ΠΑΟΚ. Στο Αγρίνιο έχουν περάσει πάνω από έξι χρόνια που ο ΠΑΟΚ είχε βαθμολογική απώλεια. Ήταν τον Αύγουστο του 2013 η νίκη του Παναιτωλικού, μοναδική στα παιχνίδια που τον έχει φιλοξενήσει. Από τότε ο ΠΑΟΚ έχει πέντε νίκες για το πρωτάθλημα και έξι για όλες τις διοργανώσεις στην έδρα του Παναιτωλικού. Χωρίς νίκη σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο, ο Παναιτωλικός βρίσκεται τελευταίος στη βαθμολογία, έχοντας μείνει ακόμα όμως σε απόσταση βολής από τον Πανιώνιο. Για την ομάδα του Αγρινίου υπάρχει ένας γύρος ακόμα και τα επτά αγώνες των πλέι οφ, αλλά όσο καθυστερεί να πάρει μπροστά, τόσο θα απομακρύνονται οι ομάδες που καταδιώκει. Ήδη βρίσκεται οκτώ βαθμούς από την 12η προνομιούχο θέση. Ο ΠΑΟΚ έφτασε αισίως  τους 48 αγώνες αήττητος και 23 εκτός έδρας. Μεγάλες επιδόσεις, στις οποίες πρέπει να προσθέσουμε και το ανεπανάληπτο σερί των 31 αγώνων εκτός έδρας, που σκοράρει συνέχεια. Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ έχει δεχτεί 12 γκολ, μόλις δύο λιγότερα από όσα δέχτηκε σε όλη την περσινή σεζόν, που πήρε το πρωτάθλημα. Το όπλο του φέτος είναι η επίθεση, τα 25 γκολ. Μάλιστα έχει βάλει 11 εκτός έδρας, ενώ καμία άλλη δεν έχει βάλει περισσότερα από εννέα.

Η ιστορία

Νίκες Παναιτωλικού: 2

Ισοπαλίες: 2

Νίκες ΠΑΟΚ: 15

Με γηπεδούχο τον Παναιτωλικό

Νίκες Παναιτωλικού: 1

Ισοπαλίες: 1

Νίκες ΠΑΟΚ: 7

Στον πρώτο γύρο

25.08.2019: ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 2-1

(27’ κεφαλιά Σφιντέρσκι, 76’ σουτ Μίσιτς – 90’ σουτ Ντάλσιο)

Πέρσι

16.03.2019: Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 1-2

(55’ πέναλτι Μπαϊροβιτς – 64’ σουτ Βιεϊρίνια, 67’ κεφαλιά Λέο Μάτος)