Βρετανία: Ο Τζόνσον δεν αποκλείει νέα μέτρα για την Όμικρον

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι εξετάζει κάθε πιθανό μέτρο προκειμένου να θέσει υπό έλεγχο την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον, καθώς η κατάσταση, όπως είπε, είναι εξαιρετικά δύσκολη και προειδοποίησε ότι ενδεχομένως να χρειαστεί να επιβληθούν περαιτέρω περιορισμοί.

«Πρέπει να πω στον βρετανικό λαό και σε όλους, δεν θα αποκλείσουμε την πιθανότητα να πάμε ακόμη πιο πέρα, αν πρέπει να κάνουμε πράγματα για να προστατεύσουμε το κοινό», είπε ο Τζόνσον μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Επιφυλασσόμεθα να λάβουμε περαιτέρω μέτρα για να προστατεύσουμε» τους πολίτες, επέμεινε.

Όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση σκοπεύει να απαγορεύσει τις συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους και να θέσει όρια στον τουρισμό, απάντησε: «Μπορώ να πω ότι εξετάζουμε κάθε είδους πράγματα… για να κρατήσουμε υπό έλεγχο την Όμικρον και δεν θα αποκλείσουμε τίποτα».

Ο Τζόνσον τόνισε ότι η κατάσταση είναι «εξαιρετικά δύσκολη» και ότι οι νοσηλείες αυξάνονται κατακόρυφα στο Λονδίνο.

Νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκαν 91.743 νέα κρούσματα της Covid-19 (ο δεύτερος υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός από την έναρξη της πανδημίας) και 44 θάνατοι.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ρωτήθηκε επίσης για τη φωτογραφία που τον εικονίζει σε μια συγκέντρωση στην Ντάουνινγκ Στριτ, εν μέσω του λοκντάουν και απάντησε ότι επρόκειτο για μια «συνάντηση εργασίας».