Πέθανε η Ολίβια Νιούτον-Τζον (Olivia Newton-John) – video

Olivia Newton-John

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 73 ετών, η διάσημη ηθοποιός και τραγουδίστρια Ολίβια Νιούτον-Τζον, όπως ανακοίνωσε ο σύζυγός της Τζον Ίστερλινγκ με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως έγραψε ο σύζυγός της: «πέθανε ειρηνικά στο ράντσο της στη νότια Καλιφόρνια σήμερα το πρωί, περιτριγυρισμένη από την οικογένεια και τους φίλους της. Ζητάμε από όλους να σεβαστούν την ιδιωτική ζωή της οικογένειας σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή».

Υπενθυμίζει πως η Ολίβια Νιούτον-Τζον αποτέλεσε «σύμβολο θριάμβων και ελπίδας για περισσότερα από 30 χρόνια», καθώς μοιράστηκε τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του μαστού.

Αντί στεφάνων και λουλουδιών, η οικογένεια ζήτησε να γίνουν δωρεές στη μνήμη της στο Ίδρυμα που φέρει το όνομά της (Olivia Newton-John) για την έρευνα κατά του καρκίνου.

Η Ολίβια Νιούτον-Τζον γεννήθηκε στη Βρετανία στις 26 Σεπτεμβρίου 1948 και σε ηλικία 6 ετών μετανάστευσε με την οικογένειά της στην Αυστραλία. Κέρδισε 4 βραβεία Grammy, ενώ η φήμη της εκτοξεύτηκε παγκοσμίως από τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στο μιούζικαλ Grease.

Δείτε πιο κάτω τη μεγαλύτερη επιτυχία της το τραγούδι Physical, το οποίο έχει το ρεκόρ παραμονής στο no 1 του billboard (hot 100) για 10 εβδομάδες (από το Νοέμβριο του 1981)*.

* Πριν από τη χρήση του Nielsen SoundScan και του Nielsen Broadcast Data Systems για τη μεταγλώττιση του Hot 100 στα τέλη του 1991, τις περισσότερες εβδομάδες που κατάφερε ένα σινγκλ να παραμείνει στο νούμερο ένα του Hot 100 ήταν 10. Αυτό συνέβη δύο φορές, με το “You Light Up My” της Debby Boone Life» το 1977 και το «Physical» της Olivia Newton-John το 1981–1982.