Πακιστανοί κρατούσαν ομήρους συμπατριώτες τους και ζητούσαν λύτρα

Ομάδα Πακιστανών κρατούσαν ομήρους σε δασική περιοχή της Κομοτηνής δύο ομοεθνείς τους, αξιώνοντας εκβιαστικά την καταβολή λύτρων, προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι.

Πρόκειται για ακόμη μία υπόθεση αρπαγής και εκβίασης που απασχόλησε τις αστυνομικές αρχές της Βόρειας Ελλάδας. Ως δράστες εμφανίζονται τουλάχιστον επτά άτομα, από τους οποίους συνελήφθησαν, κατόπιν επιχείρησης που έλαβε χώρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα, οι τέσσερις και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, με την οποία παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται, όταν το πρωί της Κυριακής καταγγέλθηκε από άνδρα ότι οικείο του πρόσωπο είχε απαχθεί και παρότι οι δράστες είχαν εισπράξει 1.700 ευρώ από συγγενείς του, αξίωναν περισσότερα χρήματα για να τον απελευθερώσουν. Αστυνομικοί της διεύθυνσης αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, όπου έγινε η καταγγελία, εμφανίστηκαν το μεσημέρι της ίδιας μέρας σε προκαθορισμένο ραντεβού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για να παραδώσουν δήθεν τα χρήματα που αξίωναν οι δράστες.

Στο σημείο προσήλθαν δύο εκ των δραστών, 22 και 30 ετών, που συνελήφθησαν την ώρα της παραλαβής των χρημάτων, ενώ ένα εικοσιτετράωρο αργότερα, αστυνομικοί της Ασφάλειας Κομοτηνής συνέλαβαν στον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων της πόλης τους, δύο 23χρονους που επρόκειτο να μεταφέρουν τον απαχθέντα, για τον οποίο υποτίθεται ότι είχαν πληρωθεί τα λύτρα, με λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι η ομάδα των Πακιστανών κρατούσε όμηρο και δεύτερο συμπατριώτη τους, ο οποίος εντοπίστηκε και αφέθηκε ελεύθερος.