Παναθηναϊκός: «Να καταθέσουν οι διαιτητές στον Άρειο Πάγο»

Την απόλυτη στήριξή της στην απόφαση των Ελλήνων διαιτητών να απέχουν από τα καθήκοντά τους την προσεχή (14η) αγωνιστική, έπειτα απ’ τις απειλές που δέχθηκε για τη ζωή του και τις ζωές των μελών της οικογένειάς του ο διαιτητής Τάσος Παπαπέτρου, εξέφρασε σε επίσημη ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» κάλεσαν τους διαιτητές που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας να καταθέσουν άμεσα τα σχετικά γεγονότα στην έρευνα που διεξάγει ο Αντιεισαγγελέας του Άρειου Πάγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός χαιρετίζει τη σημερινή απόφαση των διαιτητών να απέχουν από τα καθήκοντα τους την επόμενη αγωνιστική, μετά τις σοβαρότατες απειλές κατά της ζωής και της οικογένειας του, που δέχθηκε ο διαιτητής κ. Αναστάσιος Παπαπέτρου.

Προκειμένου, η απόφαση τους να αποτελέσει έναυσμα για ουσιαστική κάθαρση στο ποδόσφαιρο, καλούμε όλους τους διαιτητές που έχουν υποστεί μέχρι σήμερα οιασδήποτε μορφής βία ή πίεση σχετικά με την άσκηση των καθηκόντων τους από οιαδήποτε ομάδα ή παράγοντα, να καταθέσουν άμεσα τα σχετικά γεγονότα στην έρευνα που διεξάγεται από τον αξιότιμο κ. Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Αν σιωπήσουν και μείνουν για άλλη μια φορά ατιμώρητοι οι δράστες των απειλών και της βίας εις βάρος τους, είναι απολύτως βέβαιο ότι τέτοια περιστατικά θα συνεχιστούν αμείωτα και το ελληνικό ποδόσφαιρο θα παραμείνει όμηρο της ανομίας και της διαφθοράς».