Πανελλαδικές 2024 – Απαιτητικά τα θέματα σε Λατινικά, βατά σε Χημεία και Πληροφορική (ΓΕΛ)

Με μαθήματα Προσανατολισμού συνεχίστηκαν σήμερα, Πέμπτη, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ. Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Σε ανώτερο επίπεδο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, τα θέματα των Λατινικών

Πιο απαιτητικά, από ό,τι αναμενόταν, ήταν τα σημερινά θέματα των Λατινικών, σύμφωνα με την Αγγελική Νικητοπούλου, φιλόλογο, καθηγήτρια στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «τα θέματα ήταν γενικά βατά, κλιμακούμενης δυσκολίας, αλλά για κάποιον που δεν είχε προετοιμαστεί πολύ καλά, ήταν εύκολο να υποπέσει σε λάθη, καθώς τα φετινά θέματα κινήθηκαν σε ανώτερο επίπεδο σε σχέση με άλλες χρονιές».

Πιο συγκεκριμένα, το Δ θέμα «ήταν το πιο δύσκολο», όπως ανέφερε η κα. Νικητοπούλου, στο κομμάτι της αναγνώρισης της πρότασης και της μετατροπής σύνταξης, το οποίο «απαιτούσε αρκετές αλλαγές».

Αναμενόμενα θέματα στη Χημεία

Χωρίς εκπλήξεις μεν, αλλά για καλά προετοιμασμένους ήταν τα σημερινά θέματα της Χημείας, σύμφωνα με την κα. Αλεξάνδρα Κάρα, μοριακή βιολόγο, καθηγήτρια στο κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «τα θέματα ήταν αναμενόμενα και στο επίπεδο που κινούνται συνήθως». «Δεν υπήρξε κάποια έκπληξη ως προς το τι ζητήθηκε από τους υποψηφίους, ωστόσο θα έπρεπε να είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι στο μάθημα», τόνισε.

Βατά τα θέματα της Πληροφορικής

Στο ίδιο ύφος με τις προηγούμενες χρονιές κινήθηκαν τα θέματα της Πληροφορικής, στην οποία εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής. «Τα θέματα ήταν βατά και ακόμη και κάποιος μέτρια προετοιμασμένος υποψήφιος, που έχει λύσει μέσα στη χρονιά αρκετές ασκήσεις θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σε όλα», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Κοντομήτρος, καθηγητής Πληροφορικής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Ειδικότερα, για το Δ θέμα, ανέφερε ότι «ήταν -αναμενόμενα- το πιο δύσκολο, ωστόσο με λίγη προσοχή μπορούσε να βρεθεί η λύση του».

06-06-24 Τα σημερινά θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

ΛΑΤΙΝΙΚΑ

ΧΗΜΕΙΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

Συνέχεια Πανελλαδικών μετά τις Ευρωεκλογές

Διάλειμμα αρκετών ημερών θα έχουν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων λόγω των Ευρωπαϊκών Εκλογών την ερχόμενη Κυριακή 9 Ιουνίου 2024.

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι των ΓΕλ θα ολοκληρώσουν τις εξετάσεις τους την ερχόμενη Τετάρτη 12 Ιουνίου με τα μαθήματα: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Όσον αφορά στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, θα συνεχίσουν τις εξετάσεις τους στα μαθήματα ειδικότητας από την ερχόμενη Τρίτη 11 Ιουνίου.

Σημειώνεται τέλος, ότι από τις 18 έως και τις 28 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων και παρομοίως, από τις 17 έως και τις 28 Ιουνίου, οι Υγειονομικές Εξετάσεις και Πρακτικές Δοκιμασίες των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ).