Πρόβλημα με τη βεβαίωση εμβολιασμού; Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Δοκιμάσατε να εκδώσετε τη βεβαίωση εμβολιασμού και δεν τα καταφέρατε; Βάλατε τους σωστούς κωδικούς taxis και αντί η εφαρμογή να σας ζητήσει τον ΑΜΚΑ ώστε να εκδώσετε τη βεβαίωση εμβολιασμού σας προώθησε στη σελίδα με τις δηλώσεις (https://dilosi.services.gov.gr/); Το πάθαμε και εμείς και πιθανόν να πρόκειται για κάποιο πρόβλημα (bug) της εφαρμογής. Δείτε πιο κάτω τι πρέπει να κάνετε.

Αφού σας ζητηθεί “Σε ποιον φορέα έχετε λογαριασμό;” δηλαδή την επιλογή εισόδου με κωδικούς TAXIS (Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων – ΓΓΠΣΔΔ) ή με κωδικούς τραπέζης, η εφαρμογή σας προωθεί στη σελίδα “Δηλώσεις” https://dilosi.services.gov.gr/. Από εκεί μπορείτε να εκδώσετε έγγραφα ηλεκτρονικά αλλά όχι την βεβαίωση εμβολιασμού. Πατήστε την επιλογή “Προβολή της θυρίδας σας” και θα δείτε ότι αυτή είναι κενή.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ξαναπάτε πάλι πίσω στη σελίδα που επιλέξατε “Σε ποιον φορέα έχετε λογαριασμό;” χρησιμοποιώντας το βελάκι για πλοήγηση πίσω (πάνω αριστερά από τον browser – φυλλομετρητή). Εκεί πρέπει να επιλέξετε ξανά το εικονίδιο της ΓΓΠΣΔΔ και να  ξαναδώσετε κωδικούς taxis/. Λογικά η εφαρμογή θα σας προωθήσει στη σελίδα για να δώσετε τον ΑΜΚΑ και να δείτε – εκδώσετε το πιστοποιητικό εμβολιασμού (βεβαίωση εμβολιασμού). Όταν εκδοθεί το έγγραφο θα υπάρχει και ο ανάλογος κωδικός επαλήθευσης.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού

Πατήστε στο παρακάτω link (σύνδεσμο) για να εκτυπώσετε το πιστοποιητικό –  βεβαίωση εμβολιασμού:

https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19/pistopoietiko-emboliasmou

Εναλλακτικά διαβάστε τα κάτωθι:

Συχνές Ερωτήσεις Απαντήσεις για την Βεβαίωση εμβολιασμού κατά του Covid19

Πότε μπορώ να εκδώσω βεβαίωση εμβολιασμού;
Συνήθως η βεβαίωση εμβολιασμού είναι διαθέσιμη την επόμενη ημέρα από αυτή που έκανε ο πολίτης την τελευταία δόση εμβολιασμού, ανάλογα με το είδος του εμβολίου. Για πιθανούς όμως λόγους καθυστέρησης της ενημέρωσης των συστημάτων, μπορεί το διάστημα αυτό να είναι και μεγαλύτερο. Επομένως προσπαθήστε πάλι σε κάποιες ημέρες.
Τί απαιτείται να γνωρίζω για την έκδοση;
Τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και τον ΑΜΚΑ σας.
Βάζω τον ΑΜΚΑ στο σύστημα και δεν το αναγνωρίζει.
Θα πρέπει να ελέγξετε το μητρώο ΑΜΚΑ. Η πιο συνήθης παράλειψη είναι ότι δεν περιλαμβάνεται στον ΑΜΚΑ σας ο ΑΦΜ σας ή είναι του συζύγου για τις έγγαμες γυναίκες.Επισκεφτείτε το gov.gr στη διαδρομή Αρχική / Πολίτης και καθημερινότητα / Ενημέρωση και επικαιροποίηση στοιχείων πολίτη / Εύρεση Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και κάντε αναζήτηση του ΑΜΚΑ σας. Αν κατά την διαδικασία δεν σας ζητηθεί ο ΑΦΜ σας, σημαίνει ότι δεν έχει καταχωρηθεί ο ΑΦΜ στον ΑΜΚΑ σας.
Σε περίπτωση που χρειάζεται διόρθωση / προσθήκη ο ΑΜΚΑ σας, επισκεφτείτε το gov.gr στη διαδρομή Αρχική / Πολίτης και καθημερινότητα / Ενημέρωση και επικαιροποίηση στοιχείων πολίτη / Μεταβολή στοιχείων στον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Μπορείτε να ζητήσετε την επικαιροποίηση ή την διόρθωση των στοιχείων σας που είναι καταχωρισμένα στον ΑΜΚΑ, κλείνοντας ψηφιακό ραντεβού στο myKEP live για να εξυπηρετηθείτε από υπάλληλο των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Εναλλακτικά κλείστε ραντεβού για να επισκεφτείτε ένα ΚΕΠ.

Το όνομά μου στην βεβαίωση εμβολιασμού αναγράφεται διαφορετικά από ότι στο διαβατήριο μου, πως μπορώ να το διορθώσω;
Η αντιστοίχιση Ελληνικών και Λατινικών χαρακτήρων πραγματοποιείται με βάση το πρότυπο 743 του ΕΛΟΤ που χρησιμοποιείται και στα διαβατήρια. Αν έχετε ταξιδιωτικό έγγραφο με διαφορετική αναγραφή του ονόματος σας και επιθυμείτε να αναγραφούν τα στοιχεία σας με τον ίδιο τρόπο στην βεβαίωση εμβολιασμού, θα πρέπει να επισκεφθείτε ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και να ζητήσετε διόρθωση της λατινικής αναγραφής του ονοματεπώνυμου σας στην βεβαίωση.

Το όνομά μου στην βεβαίωση εμβολιασμού αναγράφεται μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες;
Επισκεφθείτε ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και ζητήστε προσθήκητης λατινικής αναγραφής του ονοματεπώνυμου σας στην βεβαίωση,κατόπιν ραντεβού.

Υπάρχει εναλλακτικός τρόπος έκδοσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού εκτός από την χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής;
Μπορείτε να επισκεφθείτε ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) για να σας εκδώσει την βεβαίωση,κατόπιν ραντεβού. Θα χρειαστείτε τον ΑΜΚΑ σας.

Δεν έχω προσωπικούς κωδικούς στο Taxisnet
Εάν δεν διαθέτετε κωδικούς Taxisnetεκδώστε κωδικούς στον παρακάτω σύνδεσμο https://www1.gsis.gr/registration/chooseRegistrationType.htm ή εναλλακτικά επισκεφτείτε ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) για την έκδοση της βεβαίωσης, κατόπιν ραντεβού.

Η βεβαίωση που εκτυπώνω ή χρησιμοποιώ σε ηλεκτρονική μορφή, από το gov.gr ισχύει ή απαιτείται επικύρωση;
Οι βεβαιώσεις εμβολιασμού φέρουν μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό επαλήθευσης και προηγμένη ή εγκεκριμένη ηλεκτρονική σφραγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά από όλους τους φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και από φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες:

α) Ως ηλεκτρονικά έγγραφα χωρίς να απαιτείται ηλεκτρονική υπογραφή ή άλλη ηλεκτρονική σφραγίδα και με ισχύ πρωτότυπου εγγράφου. β) Ως έντυπα έγγραφα, εφόσον εκτυπωθούν, χωρίς περαιτέρω διατυπώσεις ή διαδικασία επικύρωσης και με ισχύ αντιγράφου.ΝΟΜΟΣ 4727/2020 Άρθρο 27 Έκδοση εγγράφων μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης

Έχω εκδώσει τη βεβαίωση εμβολιασμού μου, που θα την βρω στο gov.gr?
Η βεβαίωση σας βρίσκεται στην θυρίδα σας στο gov.gr στη διαδρομή: Αρχική / Πολίτης και καθημερινότητα / Υπεύθυνη δήλωση και εξουσιοδότηση / Θυρίδα υπεύθυνων δηλώσεων / εξουσιοδοτήσεων