Πότε ξεκινά το πρωτάθλημα Super League

Το αργότερο έως το μεσημέρι της Τετάρτης (27/05) αναμένεται να στείλει πίσω στη Super League, η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή του Υφυπουργείου Αθλητισμού, το (τελικό) και πλήρες υγειονομικό πρωτόκολλο αγώνων για την «επανεκκίνηση» της πρώτης κατηγορίας και τη διεξαγωγή των πλέι-οφ και πλέι-άουτ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εφετινή σεζόν.

Η Λίγκα έστειλε το πρωί της Δευτέρας (25/05) τις τελικές προτάσεις της για το πρωτόκολλο, με όλα όσα θα πρέπει να προβλέπονται στα ματς της Super League: Από τον (μάξιμουμ) αριθμό των ατόμων που θα έχουν δικαίωμα να βρίσκονται εντός και πέριξ των αθλητικών εγκαταστάσεων, έως τις διαδικασίες από την άφιξη μέχρι την αναχώρηση των ομάδων.

Τις εν λόγω προτάσεις θα μελετήσει προσεκτικά την Τρίτη (26/05) η επιστημονική ομάδα του ΕΟΔΥ και αφού κάνει τις απαιτούμενες προσθαφαιρέσεις ή και διορθώσεις, θα τις στείλει στην Υ.Ε.Ε. κι από εκεί στη Super League, προκειμένου να ανάψει οριστικά πλέον το «πράσινο φως» (και με επίσημη ανακοίνωση) για την επανέναρξη των αγώνων.

Στην τελική πρόταση που έχει κατατεθεί από τη Λίγκα προς έγκριση από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές (και πιθανότατα θα ισχύσει και στα τρία ματς του Κυπέλλου που έχουν απομείνει), προβλέπεται η παρουσία μέχρι 300 ατόμων (το ανώτερο), συμπεριλαμβανομένων των ανδρών της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, των σεκιούριτι και της ομάδας πρώτων βοηθειών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το πρωτόκολλο αγώνων της Super League:

-Σε κάθε αγώνα, θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες προσπάθειες ώστε το προσωπικό που θα απασχοληθεί, να περιοριστεί στο απολύτως αναγκαίο για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

-Ο μέγιστος αριθμός όλων των παρευρισκόμενων, ανά πάσα στιγμή, σε μία εγκατάσταση δεν θα πρέπει να υπερβαίνει, σε καμία περίπτωση, τα τριακόσια (300) άτομα.

-Ο κάθε παρευρισκόμενος στην αθλητική εγκατάσταση οφείλει να παραμένει στους χώρους αρμοδιότητάς του και να μην μετακινείται σε άλλους χώρους.

Αναλυτικά, ο προτεινόμενος πίνακας με το ανθρώπινο δυναμικό που εμπλέκεται στη διοργάνωση του αγώνα και την πρόσβασή του στους χώρους της εγκατάστασης, ανάλογα με την ιδιότητά του, περιλαμβάνει τα εξής:

-44 ποδοσφαιριστές
-26 αξιωματούχοι πάγκου
-4 διαιτητές αγώνα
-2 διαιτητές VAR (όταν το VAR λειτουργεί στην εγκατάσταση)
-1 παρατηρητής διαιτησίας
-9 διαπιστευμένοι γηπεδούχοι
-4 διαπιστευμένοι φιλοξενούμενης
-2 παρατηρητές αγώνα
-1 συντονιστής εγκατάστασης
-1 γιατρός αγώνα
-2 τραυματιοφορείς
-2 άτομα προσωπικό ασθενοφόρου
-3 εκπρόσωποι ΕΣΚΑΝ
-2 στελέχη Super League
-6 ball boys
-12 τεχνικοί και μέλη βοηθητικού προσωπικού
-60 άτομα προσωπικό τηλεοπτικού παρόχου
-2 αναλυτές ομάδων
-3 τεχνικοί VAR
-15 φωτογράφοι
-30 δημοσιογράφοι
-6 εκπρόσωποι στατιστικής υπηρεσίας
-Αστυνομία, πυροσβεστική, πρώτες βοήθειες, σεκιούριτι, κατόπιν σχεδίου.