Σημαντική πτώση 9% στη τιμή του bitcoin (Δευτέρα 22-2-2021)

Απώλειες άνω του 9% σημείωσε το bitcoin σήμερα, μετά το υψηλό επίπεδο – ρεκόρ των 58.354 δολαρίων που κατέγραψε χθες, Κυριακή. Οι πωλήσεις των μετοχών στα διεθνή χρηματιστήρια σήμερα μείωσαν τη διάθεση των επενδυτών για ανάληψη κινδύνου. Το ψηφιακό νόμισμα υποχωρούσε κατά 9,33% στα 51.804 δολάρια πριν από λίγο (16:07 το απόγευμα της Δευτέρας 22-2-2021). Το ανταγωνιστικό προς αυτό κρυπτονόμισμα, το Ethereum, κατέγραφε απώλειες 12,2% στα 1.712 δολάρια, μετά το νέο ρεκόρ που σημείωσε επίσης χθες.

Το bitcoin έκανε ράλι το Σαββατοκύριακο, με την τιμή του σχεδόν να διπλασιάζεται από την αρχή του έτους, ενώ η κεφαλαιοποίησή του έφθασε το 1 τρισ. δολάρια την Παρασκευή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Έλον Μασκ, τα tweets του οποίου ενίσχυσαν το ράλι των κρυπτονομισμάτων, δήλωσε το Σάββατο ότι οι τιμές του bitcoin και του ethereum φαίνονται υψηλές.

Τα κέρδη του bitcoin τροφοδοτήθηκαν από τις ενδείξεις ότι το κρυπτονόμισμα γίνεται αποδεκτό από το επενδυτικό και εταιρικό κατεστημένο, από την Tesla και τη Mastercard έως τη BNY Mellon.

Χρηματιστές ανέφεραν ότι οι κινήσεις αυτές ήταν κυρίως τεχνικές και δεν συνδέονται με κάποιες ειδήσεις που έπαιξαν τον ρόλο του καταλύτη.

Mετά την τελευταία άνοδο της τιμής, η κεφαλαιοποίησή του – δηλαδή η αξία των bitcoin που κυκλοφορούν – έφθασε περίπου στα 1,038,030,356,493 δολάρια, σύμφωνα με το CoinMarketCap, με την αξία όλων των ψηφιακών νομισμάτων να ανέρχεται σε περίπου 1,6 τρισ. δολάρια.

Ωστόσο, πολλοί αναλυτές και επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για το πολύ υψηλών διακυμάνσεων ψηφιακό νόμισμα, το οποίο δεν χρησιμοποιείται ακόμη ιδιαίτερα στο εμπόριο.

Αναλυτές της JPMorgan ανέφεραν ότι οι τιμές του κρυπτονομίσματος είναι πολύ υψηλότερες από τις εκτιμήσεις για την εύλογη αξία του.