Στην Αθήνα ο αναπληρωτής υπ. Δικαιοσύνης της Κίνας

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της Κίνας Zhao Dacheng με πενταμελή αντιπροσωπεία στελεχών του Κινεζικού υπουργείου πραγματοποιεί τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρας μας. Στην ατζέντα της επίσκεψης βρίσκεται και η υπόθεση με την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα από Κινέζους μέσω της εταιρία του τέως αντιπροέδρου της Jumbo. Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της Κίνας σήμερα συναντήθηκαν με τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου και τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, αρμόδιο για θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών σε ευρύ πεδίο θεμάτων, καθώς και στην υλοποίηση του μνημονίου συνεργασίας σε θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς που έχει υπογραφεί μεταξύ των εισαγγελικών αρχών της Ελλάδας και της Κίνας.

Η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της, εξέφρασε την ικανοποίηση της για την επίσκεψη του Zhao Dacheng και της πενταμελούς αντιπροσωπείας στελεχών του Κινεζικού υπουργείου Δικαιοσύνης στη χώρα μας.

Ακόμη, κατά την τετραήμερη επίσκεψή του στη χώρας μας ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της Κίνας με την πενταμελή αντιπροσωπεία στελεχών του Κινεζικού υπουργείου, ξεναγήθηκαν στο Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Ελεώνα Θηβών, στις γυναικείες φυλακές Θηβών και στο αγροτικό τμήμα του εν λόγω καταστήματος κράτησης.