Στην Αθήνα ο πρόεδρος της UEFA – ΕΠΟ: Παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο

Με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, συναντήθηκε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, στην Ελβετία, και του μετέφερε την προσωπική πρόσκληση του πρωθυπουργού για να έρθει στην Ελλάδα, στο πλαίσιο συμφωνητικού για την παροχή τεχνικής βοήθειας για την επανεκκίνηση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ο πρόεδρος της UEFA αποδέχθηκε την πρόσκληση και το αμέσως προσεχές διάστημα θα βρίσκεται στην Αθήνα.

Επίσης ο υπουργός συναντήθηκε και με αξιωματούχους της UEFA για τις λεπτομέρειες της συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στο Σχέδιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της FIFA σε δήλωσή του εξέφρασε τη συμφωνία του με την παρέμβαση του πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα ο Τζιάνι Ινφαντίνο δήλωσε:

«Οι κυβερνήσεις κατανοούν τον παιδευτικό χαρακτήρα που έχει το ποδόσφαιρο για τις κοινωνίες. Πρέπει να μπορούμε να συνεργαστούμε. Οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές ώστε να προσπαθήσουμε να διώξουμε, ιδιαίτερα από το ποδόσφαιρο, όποιον επιχειρεί να κάνει κάτι παράνομο και αντίθετο με τους κανόνες».

Για παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο μιλά η ΕΠΟ

Οι σημαντικές εξελίξεις που συντελέστηκαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο την περασμένη εβδομάδα, μετά την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη, την αναστάτωση στο χώρο του αθλήματος, την παρέμβαση της κυβέρνησης και την επιλογή της να προσφύγει στις FIFA – UEFA για ποδοσφαιρικό μνημόνιο, θορύβησαν τη διοίκηση της ΕΠΟ.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πραγματοποίησε σήμερα σύσκεψη κορυφής με ατζέντα όλα τα προαναφερόμενα θέματα, καθώς σύμφωνα με την εκτίμηση της διοίκησης η εμπλοκή της κυβέρνησης συνιστά παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, ενώ οι παράγοντες της ΕΠΟ θεωρούν πως όλες οι ενέργειες που προηγήθηκαν αποσκοπούν στην ανατροπή της διοίκησης.

Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε να ζητηθεί άμεσα συνάντηση με τις δύο υπερκείμενες ποδοσφαιρικές Αρχές, προκειμένου να τεθούν οι ενστάσεις και οι προβληματισμοί που υπάρχουν στις τάξεις της ΕΠΟ. Προσεχώς αναμένεται περαιτέρω αντίδραση, ενώ εντός του μήνα υπάρχει σκέψη να συγκληθεί Δ.Σ. και Γενική Συνέλευση.