Στην Τυνησία ο Δένδιας: Συναντήσεις με πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας

Συνάντηση με τον Τυνήσιο ομόλογό του Νουρεντίν Εράι(Noureddine Erray) πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στην Τύνιδα για συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Οι διμερείς σχέσεις, οι περιφερειακές εξελίξεις και η προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του κ. Δένδια με τον κ. Εράι, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο, ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τυνησίας. Στη συνέχεια, θα υπογραφεί Συμφωνία Θαλασσίων Μεταφορών μεταξύ των δύο χωρών.

Αργότερα, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας Καΐς Σάγεντ (Kais Saied) και τον πρωθυπουργό Ελιές Φαχφάχ (Elyes Fakhfakh).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι συζητήσεις θα εστιαστούν σε ζητήματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στη Λιβύη και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Επίσης, θα συζητηθούν το Μεσανατολικό και οι σχέσεις ΕΕ-Τυνησίας.