Στον Μαρινάκη και η πορτογαλική Ρίο Άβε

Μετά τον Ολυμπιακό, τον οποίο απέκτησε το καλοκαίρι του 2010 και την εξαγορά της Νότιγχαμ Φόρεστ τον Μάϊο του 2017, ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποκτά τον πλήρη έλεγχο και της πορτογαλικής Ρίο Άβε, συνεχίζοντας τις μεγάλες επενδύσεις στο χώρο του ποδοσφαίρου. Η γενική Συνέλευση των μελών της πορτογαλικής ομάδας, που πραγματοποιήθηκε το στο Δημοτικό Θέατρο «Vila do Conde», ενέκρινε με 555 ψήφους υπέρ, 21 κατά και 20 «λευκά» (απ’ τα συνολικά 600 μέλη που έδωσαν το «παρών») την εξαγορά του 80% των μετοχών του κλαμπ.

Στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη περνάει η Ρίο Αβε, σύμφωνα με ΜΜΕ από την Πορτογαλία. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα CabineSport, «τα μέλη της Ρίο Αβε ενέκριναν το επενδυτικό κεφάλαιό του με 555 ψήφους υπέρ, 20 αποχές και 21 ψήφους κατά».
Με αυτό, όπως αναφέρει, ο «Μαρινάκης, ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και της Νόττιγχαμ Φόρεστ, θα κατέχει το 80% του κεφαλαίου και θα έβαζε 20,5 εκατομμύρια στη Ρίο Άβε μέχρι τον Ιούνιο του 2024, για πληρωμές οφειλών, ενίσχυση της ομάδας τον Ιανουάριο και βελτιώσεις στο γήπεδο είναι στα σχέδια.»