Προφυλακιστέος ο 44χρονος για τη δολοφονία του τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό

Τηρώντας στάση αρνητική έναντι του κατηγορητηρίου που τον θεωρεί τον εκτελεστή του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό την περασμένη βδομάδα, ο κατηγορούμενος για την εν ψυχρώ δολοφονία κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον Ανακριτή.

Ο 44χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία από πρόθεση του τοπογράφου οδηγήθηκε γύρω στις 10 το πρωί στα δικαστήρια για την απολογία του. Η διαδικασία της απολογίας ολοκληρώθηκε μετά από περίπου τρεις ώρες με τον κατηγορούμενο να παίρνει τον δρόμο για τη φυλακή με τη σύμφωνη γνώμη και του Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος, που φαίνεται να ήταν γνωστός ως «ο ωραίος Γιώργος», κατά την απολογία του αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στο έγκλημα σε βάρος του τοπογράφου και σε οτιδήποτε σχετίζεται με αυτό.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της διαδικασίας ο συνήγορος του 44χρονου, Νίκος Αλετράς, είπε πως ο εντολέας του δεν δέχεται την κατηγορία και αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Ο δικηγόρος ανέφερε πως ανέμεναν την απόφαση προσωρινής κράτησης και συμπλήρωσε ότι «νομίζω πως είναι σε αρχικό στάδιο η ανάκριση. Ο εντολέας μού έδωσε τις απαντήσεις που του ζητήθηκαν. Παραπέμφθηκε επί ενδείξεων, ενώ η ανάκριση είναι σε εξέλιξη και σήμερα μπήκαν στη δικογραφία στοιχεία που είναι υπέρ του. Η υπόθεση θα ξεδιαλύνει στο μέλλον. Δεν υπάρχει εμπλοκή του, την αρνείται. Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε τις δικονομικές εξελίξεις, τις νεώτερες αναλύσεις και τα υπόλοιπα στοιχεία».

Παράλληλα ο κ. Αλετράς συμπλήρωσε πως ο 44χρονος δεν έχει επιχειρηματική δραστηριότητα στη Μύκονο λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η σύνδεση του ονόματος του με το νησί προκαλεί απορία και στον ίδιο τον εντολέα μου».