Στο Πήλιο ο Τσίπρας

Τις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού «Ζαγορίν», επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καθώς και το δημαρχείο της ιστορικής κωμόπολης όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου Παναγιώτης Κουτσάφτης.

Ο πρωθυπουργός περιδιαβαίνοντας στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού «Ζαγορίν», δοκίμασε τα υπέροχα μήλα τοπικής παραγωγής, χαιρέτισε όλους τους εργαζόμενους , ενώ βγαίνοντας έξω από τον Συνεταιρισμό σταμάτησε και ενημερώθηκε για το μνημείο των συνεταιριστών που ξεκίνησαν την προσπάθειά τους πριν από 100 και πλέον χρόνια.

Στο δημαρχείο της Ζαγοράς ο δήμαρχος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα προβλήματα της περιοχής που εστιάζονται στην δύσκολη πρόσβαση λόγω του ορεινού του εδάφους, στην παραγωγή των προϊόντων που η τιμή τους «παίζει» ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, αλλά για τον τουρισμό που δείχνει μία δυναμική πορεία τα τελευταία χρόνια με την δημιουργία σύγχρονων ξενοδοχειακών μονάδων.

Από πλευράς δημάρχου έγινε πρόσκληση στον πρωθυπουργό να ξανάρθει στην Ζαγορά για διακοπές και ξεκούραση, μέσα στο ειδυλλιακό και καταπράσινο περιβάλλον, μια ιδέα-πρόσκληση που ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχθηκε και υποσχέθηκε να έρθει με την οικογένειά του.

Ο πρωθυπουργός επίσης εντυπωσιάσθηκε από την ομορφιά της Ζαγοράς και του Πηλίου και εξέφρασε την χαρά που είναι ο δεύτερος πρωθυπουργός της χώρας που επισκέπτεται την ιστορική κωμόπολη, μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο το 1912 ή το 1915, αφού οι γνώμες διίστανται.

Στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μαζί με μέλη της κυβέρνησης απόλαυσε τις τοπικές σπεσιαλιτέ και δοκίμασε για πρώτη φορά τα τσιτσίραβλα του Πηλίου, μαζί με σπετζοφάι.

Στην Ζαγορά του Πηλίου ήταν και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, οι υφυπουργοί Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη,Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης και Ολυμπία Τελιγιορίδου και οι βουλευτές Αλέξης Μεικόπουλος και Μάκης Μπαλλής.