Σχέδιο 6 σημείων του Μπάιντεν για αντιμετώπιση της covid-19

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα παρουσιάσει σήμερα τα νέα σχέδια της κυβέρνησής του για τον έλεγχο της πανδημίας covid-19 στις ΗΠΑ, καθώς η ασθένεια εξακολουθεί να εξαπλώνεται παρά τη διαθεσιμότητα εμβολίων.

Στην ομιλία του ο Μπάιντεν θα επικεντρωθεί σε έξι σημεία ανάμεσά τους τα νέα σχέδια της κυβέρνησής του να εμβολιαστούν ακόμη περισσότεροι Αμερικανοί, την ενίσχυση της προστασίας όσων έχουν ήδη πλήρως ανοσοποιηθεί κατά της covid-19 και τη διατήρηση των σχολείων ανοικτών, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Εξάλλου ο Αμερικανός πρόεδρος θα αναφερθεί στην ανάγκη να αυξηθούν τα διαγνωστικά τεστ και να εφαρμοστεί η χρήση μάσκας, σε μέτρα που θα προστατεύσουν την οικονομική ανάκαμψη μετά την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία και στη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης των ανθρώπων που προσβάλλονται από covid-19, πρόσθεσε ο ίδιος.

«Γνωρίζουμε ότι η αύξηση των εμβολιασμών θα σταματήσει την εξάπλωση της πανδημίας, θα θέσει την πανδημία υπό έλεγχο, θα επιτρέψει στους ανθρώπους να επιστρέψουν στη φυσιολογική τους ζωή», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι χθες Τετάρτη. «Μένει να κάνουμε περισσότερη δουλειά, είμαστε ακόμη σε πόλεμο με τον ιό».

Η άνοδος των κρουσμάτων της covid-19 έχει εντείνει την ανησυχία των αρχών καθώς ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, όπως και των επενδυτών που φοβούνται ότι θα πλήξει την οικονομία και θα δυσχαιράνει τα σχέδια των επιχειρήσεων να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στα γραφεία.

Λίγο περισσότερο από το 53% των Αμερικανών έχει ανοσοποιηθεί πλήρως, περιλαμβανομένων σχεδόν των δύο τρίτων των ενηλίκων, σύμφωνα με τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Λόγω της covid-19 έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 649.000 Αμερικανοί.

Ωστόσοι πολλοί στις ΗΠΑ εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη τα εμβόλια και ο Λευκός Οίκος έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια να προσφέρει στους πλήρως ανοσοποιημένους επαναληπτικές δόσεις για επιπλέον προστασία.

Ο Μπάιντεν αναμένεται να εκφωνήσει την ομιλία του στις 17:00 τοπική ώρα (00:00 ώρα Ελλάδας) από τον Λευκό Οίκο.