Τραγωδία στο Ίλιον – Νεκρό από ασφυξία αγοράκι 2,5 ετών (upd)

Στη Δικαιοσύνη παραπέμφθηκε η τραγική υπόθεση του θανάτου του μόλις 2,5 ετών αγοριού, χτες τα ξημερώματα στο Ίλιον, όταν παγιδεύτηκε σε αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού των γονιών του. Από το Τμήμα Ασφάλειας Ιλίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος των γονέων με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα, η οποία και του εστάλη προκειμένου να αποφασίσει για την πορεία της υπόθεσης. Επίσης, με εντολή εισαγγελέα διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροτομής για τα ακριβή αίτια θανάτου.

Υπενθυμίζεται ότι το παιδάκι μπήκε προχτές το βράδυ στον αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού, χωρίς να το αντιληφθούν οι γονείς. Στις 5 το πρωί που ξύπνησε η μητέρα δεν είδε το παιδί, το αναζήτησε, αλλά όταν το βρήκε ήταν αργά. Αμέσως μεταφέρθηκε σε κλινική, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το αγοράκι ηλικίας 2,5 ετών μεταφέρθηκε νεκρό από την μητέρα του τις πρωινές ώρες από το σπίτι τους στο Περιστέρι στην κλινική Ταξιάρχης.

Οι γιατροί διέγνωσαν ότι ο θάνατος προκλήθηκε από ασφυξία, γι’αυτό ειδοποίησαν την αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, το παιδάκι πιθανόν εγκλωβίστηκε κάτω από το κρεβάτι του ανδρογύνου και πιάστηκε από ιμάντα κατά την διάρκεια παιχνιδιού. Το αγοράκι αντιλήφθηκε τις πρωινές ώρες η μητέρα του η οποία σύμφωνα με μαρτυρίες ξύπνησε τη γειτονιά από τις σπαρακτικές κραυγές της.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Χαμόγελο του Παιδιού στις 4 Σεπτ. 2019 είχε δεχθεί ανώνυμη καταγγελία για τους γονείς του αγοριού (για παραμέληση ανηλίκου), την οποία προώθησε σε εισαγγελέα, αλλά τελικά δεν έγινε τίποτα.