Υπόθεση 12χρονης από Κολωνό: Προφυλακιστέοι οι 7 από τους 8 νέους κατηγορούμενους

Τον δρόμο για την φυλακή παίρνουν μετά τις απολογίες τους οι επτά από τους οκτώ νέους κατηγορούμενους στην δεύτερη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό. Οι οκτώ απολογήθηκαν ενώπιον του 14ου τακτικού ανακριτή, που χειρίζεται πλέον την δεύτερη δικογραφία που άνοιξε για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης του παιδιού, αντιμέτωποι κατά περίπτωση με τα αδικήματα της γενετήσιας πράξης με ανήλικο και της πορνογραφίας.

Πρόκειται για έξι αλλοδαπούς και δύο Έλληνες, πατέρα και γιο, που προέρχονται από την γειτονιά της 12χρονης και συνελήφθησαν μετά από ένταλμα του ανακριτή, καθώς αναγνωρίστηκαν από το κορίτσι στην τελευταία κατάθεση που έδωσε στις Αρχές.

Ο όγδοος κατηγορούμενος, 20 ετών που συνελήφθη μαζί με τον πατέρα του, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, με την επιβολή του όρου της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον του ανακριτή, οι οκτώ αρνήθηκαν τις πράξεις που τους αποδίδονται σε βάρος της ανήλικης. Ο 20χρονος φέρεται να επικαλέστηκε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Να σημειωθεί ότι η πρώτη ανάκριση για την υπόθεση, που ξεκίνησε με την προφυλάκιση του Μίχου και εν συνεχεία των υπολοίπων 29 κατηγορουμένων για “τα ραντεβού της φρίκης” έχει πλέον ολοκληρωθεί από την ανακρίτρια που την χειρίστηκε και η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί σε εισαγγελέα και ακολούθως στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα αποφασίσει για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων. Η υπόθεση έκλεισε ώστε να δρομολογηθεί η διαδικασία για το επόμενο στάδιο της ποινικής διαδικασίας, με την παραπομπή ή μη κατηγορουμένων, καθώς για την συντριπτική πλειονότητα τους είναι στην φυλακή και “τρέχει” ο χρόνος για το όριο των 18 μηνών προφυλάκισης.