Φωτιά στην Ηλεία: Εκκένωση σε Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφι, Σμίλα – Πυρκαγιές σε Γράμμο, Μεσσηνία

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους πολίτες που βρίσκονται στις περιοχές, Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα, να απομακρυνθούν προς την Αρχαία Ολυμπία, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα της Ηλείας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα του δήμου Πύργου, της Ηλείας. Στο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 12 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Πυρκαγιές σε Γράμμο, Μεσσηνία και Πύργο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε χθες στις δέκα παρά είκοσι το βράδυ, σε δύσβατο δασικό σημείο στην περιοχή Τριλόφου στο Γράμμο, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Στο σημείο επιχειρούν τρία οχήματα με δεκαέξι άνδρες, ενώ από το πρωί συμμετέχει με ρίψεις νερού από αέρος και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Από τη φωτιά, δεν απειλούνται ανθρώπινες ζωές, ή κατοικίες, ωστόσο η δυσκολία πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων κοντά στις εστίες της πυρκαγιάς, λόγω του δύσβατου της περιοχής, δυσχεραίνει το έργο της δασοπυρόσβεσης.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Γλυκορρίζι, του Δήμου Τριφυλίας, στην Μεσσηνία.

Στο σημείο επιχειρούν τριάντα πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και δέκα οχήματα, ενώ, σύμφωνα με την πυροσβεστική, έχουν κινητοποιηθεί και έξι εναέρια μέσα.

Σύμφωνα πάντα με την πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί μέχρι τώρα κάποια κατοικημένη περιοχή, καθώς το μέτωπο βρίσκεται σε απόσταση από τον οικισμό.