Βιέννη: Ισόβια κάθειρξη σε 22χρονο Αφγανό ο οποίος μαχαίρωσε την μικρότερη αδελφή του

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από δικαστήριο της Αυστρίας ένας 22χρονος Αφγανός ο οποίος σκότωσε την μικρότερη αδελφή του με 22 μαχαιριές σε δρόμο της Βιέννης πέρυσι το καλοκαίρι, περιγράφοντάς το ώς «έγκλημα τιμής».

Η έφηβη αδελφή του, ηλικίας 17 ή 18 χρόνων, είχε εγκαταλείψει την οικογενειακή εστία στη Βιένη, καθώς είχε πέσει θύμα κακοποίησης και φιλοξενείτο σε ένα ειδικό κέντρο υποδοχής. Ο αδελφός της όμως κατάφερε να την βρει και την μαχαίρωσε την ώρα που εκείνη πήγαινε στην επαγγελματική σχολή, στις 18 Σεπτεμβρίου 2017.

Ο δράστης που συνελήφθηκε αμέσως, είχε φθάσει στην Αυστρία το 2013 και οι πρώτες του δηλώσεις αμέσως μετά το συμβάν ήταν: «ευτυχώς που είναι νεκρή γιατί κηλίδωσε την τιμή της οικογένειας».

Το κακουργιοδικείο της Βιένης τον καταδίκασε ομόφωνα την Τετάρτη σε ισόβια με το σκεπτικό οτι με «αυτήν του την πράξη έθεσε τον εαυτό του εκτός κοινωνίας».

Το μοναδικό αδίκημα του θύματος, το οποίο φοβόταν οτι θα το στείλουν πίσω στο Αφγανιστάν προκειμένου να παντρευτεί με τη βία, ήταν οτι «αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις οδυνηρές επιταγές της αφγανικής κοινωνίας», δήλωσε ο εισαγγελέας.

Ο συνήγορος υπεράσπιστης του κατηγορουμένου δήλωσε αμέσως οτι θα ασκήσει έφεση καθώς, όπως υποστήριξε, ο πελάτης του την εποχή του συμβάντος δεν είχε συμπληρώσει τη ηλικία ποινικής ευθύνης. Ωστόσο ο ισχυρισμός αυτός διαψεύδεται από τους εμπειρογνώμονες, σύμφωνα με τους οποίους ο δράστης ήταν τότε 21 ετών.