Εντολή για τη δέσμευση λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων του Φώτη Μπόμπολα

Εντολή για τη δέσμευση λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία Φώτη Μπόμπολα, εξέδωσε ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτης Αθανασίου, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

Η έρευνα των οικονομικών στοιχείων του επιχειρηματία διενεργείται από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου πλούτου (Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π), και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έχουν εντοπιστεί “κενά” στις δηλώσεις του κ. Μπομπόλα. Ο επιχειρηματίας φέρεται να εμφανίζει “αναντιστοιχίες” σε διάφορα οικονομικά έτη που συνολικά εκτιμώνται στα 30 εκατ. ευρώ.

Η αξιολόγηση, πάντως, της οικονομικής εικόνας του επιχειρηματία είναι σε εξέλιξη και όταν ολοκληρωθεί αναμένεται το ΚΕΦΟΜΕΠ να διαβιβάσει τα στοιχεία στον Εισαγγελέα, ο οποίος θα αξιολογήσει για κάθε περαιτέρω ποινική ενέργεια, αν δηλαδή θα απαγγείλει ή όχι κατηγορίες για την υπόθεση.

Να σημειωθεί ότι σε άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος ανώτατων στελεχών της «Πήγασος Εκδοτική» και διευθυντικών στελεχών της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς και της Alpha Bank προχώρησε προ ημερών η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Τα τραπεζικά στελέχη είναι υπόλογα για το κακούργημα της απιστίας για χορήγηση δανείων χωρίς εγγυήσεις, ενώ τα στελέχη της «Πήγασος» για ηθική αυτουργία στην απιστία.