Διακοπές ρεύματος στη Θεσσαλονίκη – Σταδιακή αποκατάσταση (upd)

Συνεχίζονται από το πρωί της Παρασκευής 11-5-2015 οι προσπάθειες για την αποκατάσταση των προβλημάτων που προκάλεσαν χθες η σφοδρή νεροποντή και η χαλαζόπτωση στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, ως το μεσημέρι αναμένεται να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στις περιοχές του κέντρου της Θεσσαλονίκης, που επηρεάζονται από τους τρεις υποσταθμούς, οι οποίοι παραμένουν εκτός λειτουργίας από χθες, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Όπως ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ, οι τρεις υποσταθμοί που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και παραμένουν εκτός τάσης, βρίσκονται στις περιοχές Τσιμισκή και Ικτίνου γωνία, Γλάδστωνος και Κωστή Παλαμά και πλησίον του Λιμένος Θεσσαλονίκης. Τονίζει ακόμη ότι τα συνεργεία της εταιρείας, καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, κατάφεραν να αποκαταστήσουν το μεγαλύτερο μέρος των βλαβών στις πληγείσες περιοχές.

Η νέα ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ:

“ Ο ΔΕΔΔΗΕ, σε συνέχεια της ενημέρωσης των καταναλωτών για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που προέκυψαν από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την πόλη της Θεσσαλονίκης, γνωστοποιεί ότι σήμερα Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, παραμένουν εκτός τάσης μόνο 3 υποσταθμοί.

Τα συνεργεία της Εταιρίας, καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, κατάφεραν να αποκαταστήσουν το μεγαλύτερο μέρος των βλαβών στις πληγείσες περιοχές.

Οι 3 υποσταθμοί που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και παραμένουν εκτός τάσης, βρίσκονται στις περιοχές Τσιμισκή και Ικτίνου γωνία, Γλάδστωνος και Κωστή Παλαμά και πλησίον του λιμένος Θεσσαλονίκης.

Η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις εν λόγω περιοχές, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τις μεσημεριανές ώρες”.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε συνολικά 450 κλήσεις, εκ των οποίων έκανε έλεγχο στις 300. Από χθες το μεσημέρι μέχρι σήμερα (Παρασκευή) τα ξημερώματα, 40 συνεργεία της Πυροσβεστικής εργάζονταν για αντλήσεις από πλημμυρισμένους υπόγειους χώρους και ισόγεια. Πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 100 αντλήσεις.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η άντληση υδάτων από κλιμάκιο της πυροσβεστικής στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων, κοντά στην περιοχή όπου χθες χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν τέσσερα άτομα. Το κέντρο της Πυροσβεστικής δέχεται και σήμερα κλήσεις για χθεσινά συμβάντα και έξι συνεργεία βρίσκονται επί ποδός για την αποκατάσταση πλημμυρών.

Επιπροσθέτως, επιχειρείται η άντληση υδάτων από πέντε υποσταθμούς της ΔΕΗ, σύμφωνα με όσα επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο περιφερειακός διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας Θράκης, Ιορδάνης Αμανατίδης, υπογραμμίζοντας ότι γύρω στις 10 το πρωί τρεις υποσταθμοί παρέμεναν εκτός τάσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί ο ΔΕΔΔΗΕ, ενδεχομένως κατά τη διάρκεια της ημέρας να υπάρξουν μεμονωμένες και σύντομες διακοπές για την άντληση των υδάτων σε υποσταθμούς που είναι μεν πλημμυρισμένοι, αλλά βρίσκονται υπό τάση.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ:

“Ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει τους καταναλωτές ότι, η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 την πόλη της Θεσσαλονίκης, είχε ως αποτέλεσμα στις 13:00, να τεθούν εκτός λειτουργίας 12 κύριες υπόγειες γραμμές Μέσης Τάσης, στο κέντρο της πόλης, με 172 υπόγειους υποσταθμούς εσωτερικού χώρου, κυρίως λόγω εισροής υδάτων σε πολλούς από αυτούς.

Στις 18:00 της ίδιας ημέρας, παρέμειναν εκτός τάσης 25 υποσταθμοί κυρίως στις περιοχές από την πλατεία Βαρδαρίου και τις αρχές της Εγνατίας οδού έως το Λιμάνι, σε τμήματα πέριξ των οδών Βενιζέλου και Ίωνος Δραγούμη κάτωθεν της Εγνατίας οδού, σε τμήματα πέριξ της οδού Τσιμισκή στο ύψος της Εθνικής Αμύνης, καθώς και σε τμήματα πέριξ της οδού Μοναστηρίου πλησίον της πλατείας Βαρδαρίου.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ κατέβαλαν καθόλη την διάρκεια της νύχτας κάθε δυνατή προσπάθεια, για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις πληγείσες περιοχές και τον περιορισμό της όχλησης των καταναλωτών.
Σήμερα 11/5/2018 και ώρα 08:00, παραμένουν εκτός τάσης τρεις υποσταθμοί, οι οποίοι έχουν υποστεί σοβαρές ζημίες και βρίσκονται στις περιοχές: Τσιμισκή και Ικτίνου γωνία (Υ/Σ 24), Γλάδστωνος και Κωστή Παλαμά (Υ/Σ 103), πλησίον του Λιμένος Θεσσαλονίκης (Υ/Σ Λ-80)

Πιθανόν κατά τη διάρκεια της ημέρας να υπάρξουν μεμονωμένες και σύντομες διακοπές σε υποσταθμούς που είναι πλημμυρισμένοι, αλλά βρίσκονται υπό τάση, για την απάντληση των υδάτων”.