Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας και στη Δ. Αττική

Κύκλωμα ναρκωτικών, τα μέλη του οποίου διακινούσαν μεγάλες ποσότητες κάνναβης σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής. Ειδικότερα, συνελήφθησαν, στο Αιγάλεω, τους Αγίους Αναργύρους και τον Κολωνό, έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, οκτώ άτομα, ηλικίας από 22 έως 33 ετών, μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά. Πρόκειται για τέσσερις Ελληνες και ισάριθμους Αλβανούς.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει, τουλάχιστον από τις αρχές του 2017, εγκληματική οργάνωση με συγκεκριμένη δομή και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών. Αρχηγικό μέλος του κυκλώματος ήταν ένας 27χρονος Αλβανός, ο οποίος λάμβανε όλες τις αποφάσεις για την προμήθεια των ναρκωτικών, τον τρόπο και τον τόπο διάθεσης καθώς και την τιμή πώλησής τους, ενώ επιπλέον συγκέντρωνε και τα χρήματα από τις αγοραπωλησίες. Παράλληλα, υπαρχηγοί της οργάνωσης, οι οποίοι είχαν εποπτικό ρόλο, ήταν δύο Αλβανοί, ηλικίας 31 και 33ετών. Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία των μελών είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για παραβάσεις όμοια αδικήματα και είχαν εκτίσει ποινή φυλάκισης, ενώ επιπλέον ο 27χρονος είχε κατηγορηθεί και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Χαρακτηριστικό της δράσης της οργάνωσης ήταν το γεγονός ότι είχαν αναπτύξει κωδικοποιημένους τρόπους επικοινωνίας για τα ναρκωτικά, τα χρηματικά ποσά και τα ονόματα τους, λάμβαναν διαρκώς μέτρα προφύλαξης και αποφυγής αστυνομικών ελέγχων, ενώ τέλος άλλαζαν με μεγάλη συχνότητα τα σημεία παράδοσης των ναρκωτικών.

http://www.astynomia.gr/images/stories//2018/photos2018/25012018gadakannavi.jpg

Από τις έρευνες σε επτά (7) οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • Ποσότητα κάνναβης βάρους -105- κιλών και -110- γραμμαρίων
  • Το χρηματικό ποσό των -12.302- ευρώ
  • Το χρηματικό ποσό των -500- Λεκ Αλβανίας
  • Τέσσερις (4) ηλεκτρικές ζυγαριές
  • Είκοσι έξι (26) κινητά τηλέφωνα
  • Τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
  • Τρείς (3) μοτοσυκλέτες
  • Ένα (1) πιστόλι ρέπλικα
  • Ένα (1) μαχαίρι

Ακόμη, συνελήφθη και ένας 27χρονος Αλβανός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση με ποινή κάθειρξης 10 ετών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.