ΤΑΙΠΕΔ: Ποιοι επενδυτές περνούν στη β’ φάση για τους διαγωνισμούς λιμανιών Αλεξανδρούπολης και Καβάλας

Στην προεπιλογή των επενδυτικών σχημάτων, τα οποία πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στη β’ φάση (υποβολή δεσμευτικών προσφορών) για τους διαγωνισμούς αξιοποίησης των λιμένων Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, της ΥΑΦΑ Ν. Καβάλας και των μεταλλευτικών περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, προχώρησε το ΤΑΙΠΕΔ.

Ειδικότερα:

-Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Το ΤΑΙΠΕΔ προεπέλεξε τέσσερα επενδυτικά σχήματα για τη β’ φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση συμμετοχής σε ποσοστό τουλάχιστον 67% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης».

Προκρίνονται τα εξής επενδυτικά σχήματα (με αλφαβητική σειρά):

*QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT

*Κοινοπραξία CAMERON S.A – GOLDAIR CARGO AE – BOLLORE AFRICA LOGISTICS

*Κοινοπραξία INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS ALEXANDROUPOLIS, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP – EUROPORTS – EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

*ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ

-Λιμένας Φίλιππος Β΄ του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας. Για τον διαγωνισμό της υποπαραχώρησης του δικαιώματος χρήσης, συντήρησης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης ενός σταθμού πολλαπλών χρήσεων σε τμήμα του λιμένα Φίλιππος Β΄ του «Οργανισμού Λιμένος Καβάλας Α.Ε.», το ΤΑΙΠΕΔ προεπέλεξε τα εξής επενδυτικά σχήματα (με αλφαβητική σειρά):

*QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT

*Ένωση Εταιρειών IMERYS GREECE SA, GOLDAIR CARGO AE & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ABEE

*Κοινοπραξία INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS KAVALA, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP- EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

*ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ