Επιδείνωση καιρού από βράδυ Τρίτης – Καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και πυκνές χιονοπτώσεις

Νέα πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Τρίτης και από τα βορειοδυτικά προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς νότιους ανέμους και πιθανόν τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης 27-2-2018 η ΕΜΥ τα φαινόμενα θα επηρεάσουν από απόψε Τρίτη 27 Φεβρουαρίου τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο και την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου τις πρωινές ώρες πιθανόν τις Κυκλάδες και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από απόψε Τρίτη σε περιοχές της Ηπείρου (πάνω από τα 400 με 500 μέτρα), της Θεσσαλίας και της δυτικής και κεντρικής Στερεάς (πάνω από τα 600 με 700 μέτρα), της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (πάνω από τα 200 με 300 μέτρα) καθώς και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 28-2-2018 πιθανόν θα επηρεαστούν οι Κυκλάδες και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν μέχρι τις μεσημβρινές ώρες σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως της Χαλκιδικής) (πάνω από τα 200 περίπου μετρά) και μέχρι τις απογευματινές ώρες τοπικά σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια ενώ παγετός θα σημειωθεί την Τετάρτη το βράδυ καθώς και την Πέμπτη 1-3-2018 στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος κατά τόπους στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι ολικός.