Κλειστά σχολεία σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά , Ιθάκη και Λάρισα την Παρασκευή 17-11-2017

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη την Παρασκευή 17/11/2017, λόγω έκτακτου δελτίου πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Κλειστές θα παραμείνουν και ορισμένες σχολικές μονάδες στο νομό Λάρισας, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή.

Ειδικότερα, σήμερα, για προληπτικούς λόγους και για την ασφάλεια των μαθητών δεν λειτούργησε το δημοτικό σχολείο στο Βλαχογιάννι της Ελασσόνας. Επίσης, λόγω ροής νερού μέσα στο χώρο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, σταμάτησαν σήμερα τα μαθήματα.

Επιπλέον, για λόγους ασφαλείας δεν θα λειτουργήσουν αύριο και τα δημοτικά σχολεία στη Μελιβοία και στο Στόμιο, του Δήμου Αγιάς, καθώς και τα νηπιαγωγεία σε Στόμιο, Αγιόκαμπο, Μελιβοία.

Ομοίως, την αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη, αποφάσισαν οι δήμαρχοι των τριών νησιών, λόγω έκτακτου δελτίου πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, ο Δήμος Ζακύνθου καλεί τους πολίτες να μην βγάζουν σκουπίδια στους δρόμους, ώστε να μην επιδεινωθεί η ήδη δύσκολη κατάσταση που έχει φέρει η κακοκαιρία. «Λόγω της συνεχιζόμενης διάρκειας των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και της περιορισμένης -για τους γνωστούς λόγους- αποκομιδής των απορριμμάτων, τίθεται σε επιφυλακή όλο το προσωπικό του Δήμου έως και την Κυριακή, 19/11/2017», αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου.

Όπως αναφέρει ο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, θα είναι σε επιφυλακή όλα τα επίμαχα 24ωρα, ενώ καλεί τους πολίτες, έως την Κυριακή 19/11/2017 να μη βγάζουν στους δρόμους και στους κάδους ογκώδη ή απορρίμματα, «δεδομένου ότι έχουμε και την εμπειρία των πλημμυρικών φαινομένων του προηγούμενου χειμώνα».