Κριτική Λοβέρδου στην κυβέρνηση για την αίτηση ακύρωσης του ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την αίτηση ακύρωσης του ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό, άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε δήλωσή του, ο κ. Λοβέρδος τονίζει, ότι «η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θεωρεί, ενάντια σε βασικές αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, ότι μπορεί να αγνοεί προκλητικά τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης και να δικάζει και να καταδικάζει η ίδια».

Όπως αναφέρει, αυτό προκύπτει από το σκεπτικό της αίτησης ακύρωσης ασύλου για τον Τούρκο αξιωματικό.

«Η κυβέρνηση «αποφάσισε» πως ο Τούρκος αξιωματικός συμμετείχε στο πραξικόπημα και ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται δεν είναι πολιτικά, αλλά συνιστούν πράξεις τρομοκρατίας κοκ.

Η κυβέρνηση με άλλα λόγια αποκαλύπτεται σε ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και τον ακραίο κυνισμό της. Οι δε απόψεις της περί δικαιωμάτων και κράτους δικαίου αποκαλύπτονται κι αυτές ψευδείς και προσχηματικές» επισημαίνει ο κ. Λοβέρδος.

«Οι άνθρωποι είναι εξουσιομανείς και τίποτε περισσότερο. Και αποτελούν όνειδος για το κράτος Δικαίου» καταλήγει ο Κοινοβουλευτικος εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.