ΝΔ: Ολιγωρία της κυβέρνησης στην υπόθεση των δύο στρατιωτικών

Για ολιγωρία κατηγορεί την κυβέρνηση στην υπόθεση των δύο στρατιωτικών ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας πως θα έπρεπε να είχε γίνει αμέσως παράσταση στην αναπληρώτρια γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Γκοτμέλερ που βρισκόταν στη χώρα μας ακριβώς τις ημέρες που έγινε το συμβάν, να μεταβεί αμέσως ο Ακόλουθος Αμύνης από την ‘Αγκυρα στην Αδριανούπολη προκειμένου να παρέμβει και θα έπρεπε να να διοριστούν οι καλύτεροι δικηγόροι, προκειμένου να εκπροσωπήσουν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς μας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ τονίζει πως «η άμεση αντίδραση θα έφερνε, ενδεχομένως και καλύτερα αποτελέσματα», ενώ τώρα, όπως λέει, «συρόμαστε σε μια διαδικασία όπου κανείς δε ξέρει πόσο θα διαρκέσει και ποιο θα είναι το αποτέλεσμά της, την ίδια στιγμή που τα παιδιά μας παραμένουν κλεισμένα σε τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας».

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια η ΝΔ από την πρώτη στιγμή τήρησε σοβαρή, υπεύθυνη, εθνική στάση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, επισημαίνοντας παράληλα πως η κυβέρνηση ολιγώρησε, εκτιμώντας λάθος, το μέγεθος της κρίσης με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ σε όλες τις μεγάλες εθνικές προκλήσεις, επέδειξαν θεσμική, εθνικά υπεύθυνη στάση, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ μικραίνει ασφυκτικά τα όποια περιθώρια συνεννόησης, χρησιμοποιώντας δυστυχώς, και τα εθνικά θέματα για να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους. «Εμείς επιζητούμε σταθερά και με συνέπεια να είμαστε η παράταξη που ενώνει τους Έλληνες», δηλώνει χαρακτηριστκά.