Ρεκόρ τζίρου για τα Ελληνικά ομόλογα

Νευρικότητα επικρατεί την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 στην αγορά ομολόγων. Η επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη και η προοπτική της καθαρής εξόδου από το μνημόνιο φαίνεται ότι προσελκύει το ενδιαφέρον των επενδυτών στα κρατικά ομόλογα γεγονός που συνδέεται με τον υψηλό τζίρο που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη δευτερογενή αγορά.

Πιο αναλυτικά σήμερα τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης της αγοράς ομολόγων η απόδοδη του 10ετους ομολόγου “έκανε βουτιά” υποχωρώντας στο 4,06% απο 4,21% που είχε κλείσει χθες στην δευτερογενή αγορά τίτλων (ΗΔΑΤ). Ωστόσο στη συνέχεια η απόδοση αυξήθηκε εκ νέου στο 4,20% ενώ πριν από λίγο το ίδιο ομόλογο διαπραγματευόταν στο 4,16%. Υπενθυμίζεται ότι το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου κυμαίνονταν χθες στο 3,6%. Οσον αφορά στον τζίρο στο ΗΔΑΤ τις τελευταίες ημέρες και συγκεκριμένα από τις αρχές της εβδομάδας έχουν καταγραφεί συναλλαγές ύψους 97 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι σήμερα κατεγράφη ο υψηλότερος ημερήσιος τζίρος (52 εκατ. ευρώ) των τελευταίων 12 μηνών στην ΗΔΑΤ. Η απόδοση του 7ετούς ομολόγου ήταν στο 3,84% από 3,89% της προηγούμενης συνεδρίασης, στο 5ετές η απόδοση στο 3,25% από3,33% της συνεδρίασης της περασμένης Τετάρτης.

Σημειώνεται ότι μέχρι πρότινος ο μέσος ημερήσιος όγκος συναλλαγών στην ΗΔΑΤ κυμαινόταν στα 5 ως 7 εκατ. ευρώ.