Σταθάκης: Νομοσχέδιο-τομή οι Ενεργειακές Κοινότητες

«Τομή στον τομέα της ενέργειας στην Ελλάδα» χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, το νομοσχέδιο για τις Ενεργειακές Κοινότητες, αιτιολογώντας πως για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα σε πολίτες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τοπικούς φορείς, να αποκτήσουν ενεργή εμπλοκή στη διαδικασία μετασχηματισμού του ενεργειακού συστήματος της χώρας.

Το νομοσχέδιο χαίρει της ευρείας συναίνεσης της Βουλής, αφού το ψηφίζουν επί της αρχής του, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εκτός από το ΚΚΕ.

Κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, ο κ. Σταθάκης ανέφερε, ότι παράλληλα η χώρα μας πρωτοπορεί στην Ευρώπη, θεσπίζοντας ένα ξεκάθαρο και διάφανο πλαίσιο για τη λειτουργία των Ενεργειακών Κοινοτήτων και οδηγούμαστε πλέον σε ένα πλαίσιο, το οποίο φιλοδοξεί να ανοίξει καινούργιους δρόμους στον ενεργειακό μετασχηματισμό της χώρας μας.

Όπως υπογράμμισε ο αρμόδιος υπουργός, πρόκειται για νομοθέτημα που δεν σχετίζεται με τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας, πάρα φέρει τη σφραγίδα του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται μια γενικότερη στρατηγική και στο πλαίσιο του ενεργειακού τομέα και στο πλαίσιο της εξόδου από την κρίση και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας.