ΟΑΕΔ: 335 εργασιακοί σύμβουλοι, μέσω ΑΣΕΠ

“Τριακόσιοι τριάντα πέντε νέοι εργασιακοί σύμβουλοι βρίσκονται στην τελική διαδικασία πρόσληψης στον ΟΑΕΔ, μέσω ΑΣΕΠ” τόνισε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, μιλώντας σε ημερίδα με θέμα την ολοκλήρωση του προγράμματος “Επαναπροσδιορισμός του Επιχειρησιακού Μοντέλου του ΟΑΕΔ”. Η κ. Καραμεσίνη, διευκρίνισε ότι οι νέοι εργασιακοί σύμβουλοι, σε συνεργασία με τους υπάρχοντες, οι οποίοι έχουν επιμορφωθεί, θα υποστηρίξουν τις κεντρικές στρατηγικές του οργανισμού για την ενίσχυση της απασχόλησης, μέσω της προσέγγισης ανέργων και επιχειρήσεων, ώστε να καλύπτονται θέσεις εργασίας που διαπιστώνεται ότι υπάρχουν στις επιχειρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, επισήμανε ότι δημιουργήθηκε μια μονάδα μεγάλων εργοδοτών στον ΟΑΕΔ, η οποία δέχεται μαζικά αιτήματα για την πλήρωση θέσεων εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό θα επιδιωχθεί και στη συνέχεια η ανάπτυξη ποιοτικών υπηρεσιών ώστε να προσεγγιζονται άνεργοι και επιχειρήσεις με σκοπό τη σύζευξη μεταξύ προσφοράς και ζήτησης εργασίας. “Εγκαινιάσαμε τη συνεργασία με τοπικούς φορείς εκπροσώπησης των επιχειρήσεων στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων που υλοποιούμε σήμερα στην Ελευσίνα και σκοπεύουμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία με τους επιχειρηματικούς φορείς και τα εργατικά κέντρα σε άλλες περιοχές της χώρας” πρόσθεσε.

“Η δική μου διάγνωση ήταν ο οργανισμός χρειάζεται επειγόντως προσλήψεις προσωπικού. Δηλαδή ο Οργανισμός δεν θα μπορέσει χωρίς προσλήψεις ειδικευμένου προσωπικού και κατάλληλου προσωπικού να ανταποκριθεί στον θεσμικό του ρόλο. Και γι αυτό το λόγο έδωσα έμφαση στις προσλήψεις εργασιακών συμβούλων. Δεν θα μπορέσουμε ποτέ με τον ίδιο αριθμό εργασιακών συμβούλων να ανταποκριθούμε στο νέο ρόλο ρόλο του οργανισμού. Στο πλαίσιο του προγράμματος είχε προβλεφθεί το να δοθούν οι συμβουλευτικές υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα. Η δική μου επιλογή ήταν να προσληφθεί εξειδικευμένο προσωπικό για να μπορέσει να παρασχεθεί αυτή η υπηρεσία προς ανέργους και επιχειρήσεις από το ίδιο μας το εργατικό δυναμικό και το προσωπικό μας. Σε αυτή την κατεύθυνση κούμπωσε και το νέο μοντέλο διοίκησης που είναι το μοντέλο ολικής ποιότητας και συμμετοχής των εργαζομένων” τόνισε χαρακτηριστικά η διοικήτρια του ΟΑΕΔ.