ΟΑΣΘ: Στάση εργασίας την Παρασκευή 5-10-2018

Ταλαιπωρία περιμένει τους επιβάτες των λεωφορείων του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη και την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, εξαιτίας στάσης εργασίας των εργαζόμενων στον Οργανισμό. Θυμίζουμε ότι σήμερα Πέμπτη 4-10-2018 οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) προχώρησαν σε 24ωρη απεργία.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του συνδικάτου των εργαζομένων στον Οργανισμό αποφάσισε σήμερα να προχωρήσει σε στάση εργασίας την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 19.00, έως το πέρας της βάρδιας. Έτσι, στην πόλη θα κυκλοφορούν λεωφορεία από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Επίσης, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (6 και 7 Οκτωβρίου) τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν κανονικά και τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι το συνδικάτο θα συνεδριάσει εκ νέου, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ αντιδρούν στην τροπολογία του υπουργείου Μεταφορών που ψηφίστηκε στη Βουλή και καταγγέλλουν – με ανακοίνωσή τους – “τον κατακερματισμό και την εκχώρηση αστικού έργου αποκλειστικής ευθύνης και αρμοδιότητας του ΟΑΣΘ (και του ΟΑΣΑ της Αθήνας) σε ΚΤΕΛ και άλλους ιδιώτες οδικούς μεταφορείς επιβατών”.

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του συνδικάτου κάνει λόγο για «πρωτόγνωρη και αυταρχική νομοθετική ρύθμιση, χωρίς να προηγηθεί διάλογος με φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και εργαζόμενους των δημόσιων συγκοινωνιών» και καλεί τις ηγεσίες των κομμάτων, τους βουλευτές, την Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και τους τοπικούς φορείς «να αναλάβουν άμεσες πρωτοβουλίες απόσυρσης αυτής της ακατανόητης νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης».

Την απόσυρση της τροπολογίας για τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών ζητά το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και δηλώνει πως στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων

Την απόσυρση της “απαράδεκτης” -όπως τη χαρακτηρίζει- τροπολογίας του υπουργείου Μεταφορών για τον μητροπολιτικό σχεδιασμό των αστικών μεταφορών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ζητά, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, το Εργατικοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ). Παράλληλα, στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). “Το αρμόδιο υπουργείο ας προωθήσει μέτρα προς την κατεύθυνση της καλύτερης λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών και ας εγκαταλείψει επιτέλους τις απαράδεκτες πρακτικές του, που δημιουργούν ανασφάλεια στους εργαζόμενους και επιδεινώνουν την κατάσταση που βιώνει το επιβατικό κοινό” τονίζεται στην ανακοίνωση του ΕΚΘ.

Με προσωπικό ασφαλείας την Πέμπτη 4/10/2018 τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ

Θυμίζουμε ότι μΜε προσωπικό ασφαλείας θα πραγματοποιούνται σήμερα όλη την ημέρα (Πέμπτη 4/10/2018) , τα δρομολόγια λεωφορείων του ΟΑΣΘ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΘ τα δρομολόγια της νυχτερινής λεωφορειακής γραμμής N1 KTEΛ – Αεροδρόμιο, καθώς και η υπηρεσία μετακίνησης των ΑμΕΑ, θα πραγματοποιηθούν κανονικά.