Ολοκληρώνεται αρχές καλοκαιριού, ο οδικός κόμβος “Κ16” Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώνεται, στο μεγαλύτερο μέρος του, στις αρχές καλοκαιριού 2017, το έργο κατασκευής του οδικού κόμβου “Κ16” Θεσσαλονίκης, που εξυπηρετεί τη διασύνδεση του βασικού οδικού δικτύου Κεντρικής Μακεδονίας με την ΠΑΘΕ, την περιφερειακή οδό και το πολεοδομικό συγκρότημα. Αναμένεται η προκήρυξη για την κατασκευή του υπόλοιπου τμήματος, στις αερογέφυρες της οδού Πόντου (συνδέσεις με Λαχαναγορά και ΚΤΕΛ) και τα συνοδά έργα, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα παραπάνω ανέφερε ο γενικός διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Γιάντσης, στη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, στην οποία συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας του κόμβου “Κ16” ύστερα από αίτημα και εισήγηση των περιφερειακών συμβούλων της αντιπολίτευσης Δέσποινας Χαραλαμπίδου, Νιόβης Παυλίδου, Παντελή Καζαντζίδη, Βασίλη Γάκη και Χρυσούλας Παλιαδέλη.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν περίπου ένα μήνα παραδόθηκαν στην κυκλοφορία τμήματα του “Κ16” που συνδέουν το Καλοχώρι με τη Θεσσαλονίκη και την περιφερειακή οδό με την πόλη, όπως και η παράπλευρη οδός, που δίνει διέξοδο για τα οχήματα που κινούνται από Καλοχώρι προς Θεσσαλονίκη. Όπως, άλλωστε, είχε γίνει τότε γνωστό, θα απομείνει ένα μικρό μέρος του παράπλευρου οδικού δικτύου προς υλοποίηση.

Μιλώντας στην επιτροπή, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου από τη “Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα” επισήμανε ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και λύσεις για τις καθυστερήσεις, εκτίμησε ότι δεν έχει βελτιωθεί η κατάσταση από πλευράς κυκλοφοριακού φόρτου, μετακινήσεων, ρύπων και ασφάλειας, σημείωσε ότι μένει ανολοκλήρωτο το 10% του έργου και πρότεινε τη δημιουργία επταμελούς συμβουλευτικής επιτροπής παρακολούθησης του έργου υπό την αιγίδα του υφυπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.