ΟΤΟΕ: Απεργία στις τράπεζες την Τετάρτη 20-3-2019

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 και απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά, στις 11:00, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

Συγκεκριμένα, η ΟΤΟΕ επισημαίνει ότι κατά την τρίτη συνάντηση που είχε η Ομοσπονδία με τους εκπροσώπους των τραπεζών για την υπογραφή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης, οι εκπρόσωποι των διοικήσεων απάντησαν αρνητικά στα βασικά αιτήματά της. «Αρνήθηκαν προκλητικά να δεσμευτούν για σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών που υπέστησαν οι τραπεζοϋπάλληλοι και προχώρησαν σε μία προσβλητική πρόταση με “αύξηση” 2 ευρώ τον μήνα στους εργαζόμενους που βρίσκονται από το 17ο κλιμάκιο και πάνω, τον Ιούλιο του 2020 και 2 ευρώ ακόμα … τον Ιούλιο του 2021» σημειώνει η ΟΤΟΕ, τονίζοντας ότι η απάντηση που δόθηκε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας στους εκπροσώπους των τραπεζών, «μετά από αυτήν την προκλητική συμπεριφορά», ήταν άμεση και κατηγορηματική.

«Με απεργίες, με δυναμικές παρεμβάσεις, με ενημερωτικές συγκεντρώσεις, αξιοποιώντας παράλληλα και όλες τις υπάρχουσες θεσμικές δυνατότητες, θα απαιτήσουμε όσα δικαιούνται οι τραπεζοϋπάλληλοι και η αξιοπρέπεια του κλάδου μας» υπογραμμίζει η ΟΤΟΕ.