Πέθανε ο τραγουδιστής Γιάννης Καλατζής (Video)

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο τραγουδιστής Γιάννης Καλατζής, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη 13/7/2017 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από αναρτήσεις συνεργατών και φίλων του.

«Θλίβομαι βαθύτατα. Μόλις έμαθα ότι έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ένας εξαιρετικός φίλος συνεργάτης για χρόνια πολλά κι αδερφός ο Γιάννης Καλατζής! Καλό ταξίδι Γιάννη στην γειτονιά των αγγέλων στην αγκαλίτσα του καλού ΘΕΟΥΛΗ! Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του ! Κουράγιο ρε παιδιά!», ανακοίνωσε μέσω facebook ο συνεργάτης του τραγουδιστή, Δημήτρης Χιονάς.

Ο Γιάννης Καλατζής, ο οποίος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1943, ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στα τέλη της δεκαετίας του ’60 μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του ’70. Η καριέρα του ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’60, όταν ήταν μέλος του Τρίο Μορένο στη Θεσσαλονίκη. Αργότερα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου αρχικά συνεργάστηκε με τον γνωστό συνθέτη Γιώργο Μητσάκη.

Μετά τον Μητσάκη, θα ακολουθήσουν συνεργασίες με τους λαϊκούς συνθέτες Απόστολο Καλδάρα, Μπάμπη Μπακάλη, Κώστα Καπλάνη και με το Θόδωρο Δερβενιώτη που του δίνει “Τα χρυσά κλειδιά” σε στίχους Κώστα Βίρβου. Από το 1968-69 και μετά και μέχρι το 1976-77 συνεργάζεται δισκογραφικά με το Μάνο Λοΐζο και το Λευτέρη Παπαδόπουλο, το Γιώργο Κατσαρό και τον Πυθαγόρα, το Σταύρο Κουγιουμτζή, με τραγούδια κυρίως σε στίχους της Σώτιας Τσώτου αλλά και το Γιάννη Σπανό και το Βασίλη Δημητρίου. Από το 1976 ως το 1981 τραγουδά συνθέσεις του Νίκου Καρβέλα και του Τόλη Βοσκόπουλου ενώ το 1985 συμμετέχει στη μεγάλη συναυλία αφιέρωμα για το Μάνο Λοΐζο στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Από τότε μέχρι το 2003 απέχει συνειδητά από τη δισκογραφία. Εκείνη τη χρονιά επανέρχεται με το διπλό cd “Τα αυθεντικά”, ξανατραγουδώντας δικά του τραγούδια, καθώς και κάποια που είχαν περάσει στη δισκογραφία με άλλες φωνές.