Παππάς: «Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό» με το ταξίδι στη Βενεζουέλα

«Είμαι στη διάθεση της επιτροπής, οποτεδήποτε και για οτιδήποτε. Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό», απάντησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, όταν βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήγειραν ζήτημα για το ταξίδι που είχε κάνει το 2013 στη Βενεζουέλα.

«Οποτεδήποτε και οτιδήποτε, εννοείται ότι είμαι στη διάθεση της επιτροπής. Είμαι και στη διάθεση της ΝΔ η οποία μπορεί να καταθέσει ό,τι θέλει, εξεταστική, προανακριτική ή ότι άλλο», ανέφερε ο Νίκος Παππάς κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καθώς νωρίτερα βουλευτές της ΝΔ είχαν ζητήσει να δοθούν εξηγήσεις από τον υπουργό για τα σχετικά δημοσιεύματα.

«Μιλά η ΝΔ για ένα ταξίδι που έγινε το 2013, το οποίο μακάρι να είχε φέρει περισσότερα αποτελέσματα. Με τη Βενεζουέλα, πριν μπει στην περιδίνηση της βαθιάς οικονομικής κρίσης πολλές χώρες της Ευρώπης είχαν τότε οικονομικές σχέσεις αλλά όχι η τότε κυβέρνηση Σαμαρά», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και προσέθεσε: «Οι ελληνικές εταιρείες πετρελαιοειδών θα μπορούσαν να έχουν επωφεληθεί αν η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε τέτοια στενή αντίληψη. Χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα έχουν μεγάλου όγκου εμπορικές σχέσεις με την Βενεζουέλα. Υπάρχουν ελληνικές εταιρείες που έχουν αναλάβει έργα υποδομής στην συγκεκριμένη χώρα. Άρα δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό».

Η ΝΔ έχει καταθέσει αίτημα ακρόασης του κ. Παππά ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών, μεταξύ άλλων και για το ταξίδι της Βενεζουέλας. Για το ίδιο θέμα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αναμένεται να απαντήσει αύριο σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.