Πλημμύρες στους Σοφάδες Καρδίτσας – Αίτημα για κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Τα εκτεταμένα πλημμυρικά φαινόμενα καθώς και οι πολλαπλές ζημιές που σημειώθηκαν σε έργα υποδομής στο Δήμο Σοφάδων στο νομό Καρδίτσας από την τελευταία έντονη θεομηνία, οδήγησαν το Δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο, να υποβάλλει αίτημα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, για κήρυξη περιοχών του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στο σχετικό αίτημα τονίζεται μεταξύ άλλων, πως «σημειώθηκαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα από την υπερχείλιση των ποταμών, των ρεμάτων να πλημμυρίσουν κτίρια (μεταξύ αυτών και ξενώνες), γεωργικές εκτάσεις, έργα υποδομής όπως δρόμοι, γέφυρες, αγροτικοί δρόμοι, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ανυπολόγιστες καταστροφές», παρουσιάζοντας αναλυτικά τις περιοχές που έχουν πληγεί.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο κ. Σκάρλος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «για μία ακόμη φορά ο Δήμος Σοφάδων βρέθηκε στο επίκεντρο της κακοκαιρίας. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις επέφεραν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα και καταστροφές στις υποδομές».

Ο ίδιος αναφέρει ότι «Θεωρείται απαραίτητο και αναγκαίο οι περιοχές που επλήγησαν να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να διευκολυνθούν οι αποκαταστάσεις και να περιοριστούν οι ζημιές. Ως Δήμος σταθήκαμε με κάθε μέσο και στο μέτρο του εφικτού στο πλευρό των κατοίκων με κύριο γνώμονα μας να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή αλλά και να προστατευθούν οι περιουσίες των συνδημοτών μας. Αναμένουμε πλέον και την άμεση ανταπόκριση της πολιτείας στο δίκαιο αίτημά μας».