Προβλήματα και στη Θάσο από την κακοκαιρία

Εκτός από τη Σαμοθράκη, τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν και το νησί της Θάσου τα δύο προηγούμενα 24ωρα στο βορειοανατολικό Αιγαίο, χωρίς ωστόσο να διαταραχθούν η καθημερινότητα του νησιού ή η τουριστική κίνηση, που παραμένει ακόμα αυξημένη για τα δεδομένα της εποχής.

Τα παραπάνω επισήμανε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, σύμφωνα με τον οποίο τα έντονα καιρικά φαινόμενα επηρέασαν ένα μέρος του νησιού, πλην όμως η κατάσταση από την μεριά του δήμου ήταν απόλυτα διαχειρίσιμη και δεν υπήρξε λόγος ανησυχίας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίστηκε στο ορεινό χωριό Καζαβίτι της Τοπικής Κοινότητας Πρίνου, όπου λόγω κατολίσθησης που σημειώθηκε έκλεισε ο δρόμος που οδηγεί μόνο στο παλιό μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα, με αποτέλεσμα ν’ αποκλειστεί για κάποιες ώρες ομάδα 40 προσκυνητών, που είχαν πάει στον ναό για να λειτουργηθούν παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.

Ο δήμαρχος πάντως δεν συσχετίζει τις συνέπειες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα με τη μεγάλη πυρκαγιά του περασμένου Σεπτεμβρίου, υπογραμμίζοντας βέβαια ότι ύστερα από κάθε πυρκαγιά, όταν απογυμνώνονται οι πλαγιές των βουνών από τα δέντρα, είναι λογικό να δημιουργούνται χείμαρροι αφού δεν γίνεται κατακράτηση των όμβριων υδάτων.

Υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι δε δημιουργήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, αφού όλα τα ρέματα ήταν καθαρά και τα αντιπλημμυρικά έργα στο νησί προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, ενώ σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι ο Δήμος Θάσου έλαβε την έγκριση από το Πράσινο Ταμείο της χρηματοδότησης του έργου για τη διευθέτηση όλων των ρεμάτων του νησιού.

Επίσης, μικρά προβλήματα σημειώθηκαν και σε ορισμένα τμήματα του οδικού δικτύου του νησιού από τις φερτές ύλες που κατέβασε η βροχή από το βουνό, ενώ προσκλήθηκαν ζημιές σε μελίσσια και ελαιοκαλλιέργειες, οι οποίες θα καταγραφούν, και όπου υπάρχει η δυνατότητα θα κινηθεί η διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων.