Πέντε συλλήψεις για λαθρεμπόριο στον Προμαχώνα

Συνολικά 5 άτομα συνελήφθησαν χθες Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 στην ευρύτερη περιοχή του Προμαχώνα στα πλαίσια στοχευμένων ελέγχων για εισαγωγή και μεταφορά λαθραίων προϊόντων, κυρίως αλκοολούχων ποτών και καπνού.

Μία 59χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς είχε εισάγει και μετέφερε με το όχημα της συνολικά 144 φιάλες και κυτία διάφορων αλκοολούχων ποτών, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, προέκυψε ότι τα λαθραία ποτά προορίζονταν για 47χρονη ομοεθνή της, ιδιοκτήτρια καταστήματος στην Αχαΐα, η οποία εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών και συνελήφθη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα της 47χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 37 φιάλες και κυτία αλκοολούχων ποτών, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Συνελήφθη επίσης ένας 49χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς είχε εισάγει και μετέφερε με όχημα 70 πακέτα καπνού συνολικού βάρους 2,6 κιλών, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Συνελήφθησαν μία 55χρονη , καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει σε όχημα που επέβαινε, 44 φιάλες αλκοολούχων ποτών, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί, όπως και ένας 37χρονος ημεδαπός, καθώς σύμφωνα με τους αστυνομικούς, σε όχημα που επέβαινε μετέφερε 30 φιάλες αλκοολούχων ποτών, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Τα λαθραία προϊόντα θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Επιπλέον κατασχέθηκαν τα οχήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, ενώ οι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν και στο μέλλον με αμείωτη ένταση.