Κατάθεση ρύθμισης για κατάτμηση Β’ Αθήνας – Πρόταση για ψήφο απόδημων Ελλήνων

Με τους εισηγητές των κομμάτων άρχισε σήμερα, στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, η επεξεργασία του νομοσχεδίου για το πρόγραμμα «Κλεισθένης» που προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικές Αυτοδιοίκησης.

Τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν, κατά πλειοψηφία, η συζήτηση του νομοσχεδίου να συνεχιστεί τη Δευτέρα στις 9.30 το πρωί με ακρόαση φορέων και στις 6 το απόγευμα τις ίδιας μέρας επί της αρχής και των άρθρων του, ενώ την επόμενη μέρα στις 2 το μεσημέρι θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί η δεύτερη ανάγνωσή του.
Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια, την ερχόμενη Παρασκευή.
Ν.Θ.

Εντός της ημέρας αναμένεται η κατάθεση ρύθμισης για την κατάτμηση Β’ Αθήνας και Περιφέρειας Αττικής. Θα συνοδεύεται από την πρόταση για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων, ενημέρωσε ο Π. Σκουρλέτης

Ενδεχομένως και σήμερα θα κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση για την κατάτμηση της Β’ Περιφέρειας Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής, η οποία θα συνοδεύεται από αντίστοιχη πρόταση για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε προ ολίγου ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, κατά την έναρξη της συνεδρίασης στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης», που αφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.