Σε χαμηλό 2 μηνών οι τιμές του αμερικανικού πετρελαίου

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, καθώς η Κίνα απείλησε με την επιβολή δασμών στις εισαγωγές αμερικανικού αργού στην εμπορική διαμάχη της με την Ουάσιγκτον, ενώ αναμένεται αύξηση της προσφοράς πετρελαίου από χώρες του ΟΠΕΚ και τη Ρωσία.

Η τιμή του μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας υποχωρούσε στις 10.55 (ώρα Ελλάδας) κατά 36 σεντς στα 73,08 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού CLc1 μειώθηκε έως τα 63,59 δολάρια, που είναι χαμηλό επίπεδο δύο μηνών, πριν διαμορφωθεί στα 64 δολάρια, καταγράφοντας απώλειες 1,06 δολαρίων.

Σε έναν κλιμακούμενο εμπορικό πόλεμο με πολλούς από τους βασικούς εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ, περιλαμβανομένης της Κίνας, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε την περασμένη εβδομάδα δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 50 δισ. δολαρίων, με ισχύ από τις 6 Ιουλίου. Η Κίνα απάντησε με την επιβολή δασμών σε εξαγόμενα αμερικανικά προϊόντα, μεταξύ των οποίων και στο πετρέλαιο.

Η αμερικανική τράπεζα Morgan Stanley ανέφερε σε σημείωμα προς τους πελάτες της ότι η εμπορική διαμάχη σημαίνει ότι έχουν αυξηθεί οι καθοδικοί κίνδυνοι για την οικονομία. Οι αμερικανικές εξαγωγές πετρελαίου εκτινάχθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια, καθώς η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου σημείωσε μεγάλη αύξηση, με την Κίνα να καθίσταται ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες του αμερικανικού αργού.