Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε κάνει 132 κλοπές στη Δυτική Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε ύστερα από έρευνα που διεξήγαγε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων σε σπίτια, στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα στους νομούς Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Αιτωλοακαρνανίας, Λευκάδας και Κέρκυρας.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης συνεργάστηκε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, της Μικτής Ομάδας Συνοριακής Δράσης, του Τμήματος ‘Αμεσης Δράσης και της Διμοιρίας Υποστήριξης καθώς και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου.

Κατά την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες σε Ιωάννινα, Αγρίνιο, Βόνιτσα και Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας συνελήφθησαν ένας 36χρονος ως εγκέφαλος της σπείρας, καθώς και ακόμη 11 άτομα, ως μέλη της οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη 7 προσώπων που αναζητούνται για εμπλοκή στην υπόθεση.

Σε βάρος τους, σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα ποινική δικογραφία, για, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και παράνομης οπλοκατοχής. Επιπρόσθετα, για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ένας 27χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για αντίσταση και απόπειρα πρόκλησης σωματικών βλαβών.

Στο πλαίσιο της έρευνας, μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί 132 κλοπές ή απόπειρες σε σπίτια, εκ των οποίων 81 διαρρήξεις σε διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, 40 στην Λευκάδα , 6 στα Ιωάννινα, 2 στην Πρέβεζα, 2 στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας και μία περίπτωση διάρρηξης σε περιοχή της Κέρκυρας. Η συνολική λεία της εγκληματικής οργάνωσης υπερβαίνει τις 140.000 ευρώ.