Σταθάκης: Ο ΑΔΜΗΕ έχει προοπτική να αξίζει σύντομα τα διπλάσια

Ο ΑΔΜΗΕ έχει προοπτική να αξίζει σύντομα διπλάσια από την αξία που είχε όταν αποσπάστηκε από τη ΔΕΗ, επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας σήμερα στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΑΔΜΗΕ.

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ακόμη ότι ο ΑΔΜΗΕ έχει να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του ενεργειακού σχεδιασμού, χαρακτηρίζοντας ως κλειδί για αυτές τις διασυνδέσεις -τόσο αυτές που πραγματοποιούνται στο εσωτερικό της χώρας (διασύνδεση Κυκλάδων, δύο διασυνδέσεις της Κρήτης) όσο και τις διασυνοριακές- που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του μοντέλου στόχου της Κομισιόν για την ενοποίηση της ενεργειακής αγοράς της Ευρώπης. Οι διασυνδέσεις, τόνισε, αφήνουν ισχυρό αποτύπωμα στην ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας, το περιβάλλον, αλλά και τη διείσδυση των ΑΠΕ στο δίκτυο μεταφοράς.

Ο υπουργός ανέφερε τέλος ότι ο ΑΔΜΗΕ έχει να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του ενεργειακού σχεδιασμού, που προβλέπει μερίδιο συμμετοχής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) στην τελική κατανάλωση στο 32% και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κατά 32,5 % ενώ το μερίδιο των ΑΠΕ στην παραγωγή ενέργειας αναμένεται να διαμορφωθεί σχεδόν στο 57% της συνολικής.