Στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης εντάχθηκε το μπραντεφέρ (Arm Wrestling)

Με απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη το άθλημα της Χειροπάλης (Arm Wrestling) υπάγεται στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης. Όπως αναφέρει μάλιστα η ΕΛΟΠ πρόκειται για μια ιστορική μέρα για την Χειροπάλη, καθώς με την απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού θα έχουν την ευκαιρία οι αθλητές και οι αθλήτριες να «γευτούν» τα προνόμια αθλητών που ανήκουν σε μία ομοσπονδία με ειδική αθλητική αναγνώριση.

Στη φωτογραφία πάνω δύο από τους καλύτερους και πιο γνωστούς αθλητές Arm Wrestling στον κόσμο, από αριστερά, ο Καναδός Ντέβον Λάρατ (Devon Larratt) και ο Ρώσος Ντένις Τσιπλένκο (Denis Cyplenkov).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΟΠ:

«Με απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη το άθλημα της Χειροπάλης (Arm Wrestling) υπάγεται στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια ιστορική μέρα για την Χειροπάλη, καθώς για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια που το άθλημα δεν ήταν αναγνωρισμένο από την ΓΓΑ και δεν είχε νομική υπόσταση, εντάσσεται σε μία ομοσπονδία που έχει ειδική αθλητική αναγνώριση και θα μπορέσει μέσα από συστηματική δουλειά να αναπτυχθεί και να αναγνωριστεί.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες της Χειροπάλης υπό την σκέπη της ΕΛΟΠ θα έχουν πλέον την ευκαιρία, μεταξύ άλλων να μοριοδοτηθούν οι επιτυχίες τους και να έχουν όλα τα προνόμια κάθε αθλητή και αθλήτριας που ανήκει στο δυναμικό μιας ομοσπονδίας που έχει ειδική αθλητική αναγνώριση.

Στόχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης είναι να πραγματοποιηθούν σχολές προπονητών, προκειμένου να ασκούν νόμιμα τα καθήκοντά τους, καθώς και σχολές διαιτητών.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης καλεί όλους τους φίλους και τις φίλες του αθλήματος σε μία εποικοδομητική συνεργασία προκειμένου να χτίσουμε γερές βάσεις στη Χειροπάλη και να οργανώσουμε από κοινού και να αναδείξουμε το άθλημα όπως πραγματικά του αξίζει.