Στην κυκλοφορία η Σήραγγα Κλόκοβας στην Ιόνια Οδό

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και του παραχωρησιούχου «Νέα Οδός» – θα δοθεί στην κυκλοφορία η Σήραγγα Κλόκοβας, παρουσία του υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη η μεγαλύτερη στην Ιόνια Οδό με μήκος 4 χλμ και το τμήμα μέχρι το Κεφαλόβρυσο.

Ειδικότερα, δύο τμήματα της «Ιονίας Οδού» παρέδωσε σήμερα στις 2:30 το μεσημέρι στην κυκλοφορία ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Πρόκειται για την σήραγγα της Κλόκοβας, που βρίσκεται ανάμεσα στο Αντίρριο και το Μεσολόγγι, καθώς και το οδικό τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που εκτείνεται μέχρι το Κεφαλόβρυσο, συνολικού μήκους 37 χιλιομέτρων. Το τμήμα ξεκινά από την σήραγγα Κλόκοβας 2,9 χιλιομέτρων και φθάνει έως την παράκαμψη Αγρινίου οπού ενώνεται με τμήμα 59 χιλιομέτρων (έως και μετά την Αμφιλοχία) που βρίσκεται ήδη σε κυκλοφορία.

Όπως ανέφερε χθες ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, κατά την διάρκεια των εγκαινίων του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών – Κορίνθου, το έργο της Κλόκοβας ολοκληρώθηκε νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, που προέβλεπε παράδοση τον Αύγουστο. Το έργο της διάνοιξης και της κατασκευής της μεγαλύτερης σήραγγας της «Ιονίας Οδού» στην Κλόκοβα, ήταν από τα πιο δύσκολα, ενώ μετά την παράδοση του οδικού τμήματος στη κυκλοφορία, θα είναι πιο σύντομο και πιο ασφαλές το ταξίδι από το Αντίρριο στα Ιωάννινα και το αντίθετο.