Στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων οι οφειλόμενες εισφορές του 2017

«Θα νομοθετήσουμε άμεσα ρύθμιση με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα να παίρνουν ασφαλιστική ενημερότητα, αλλά και να έχουν υγειονομική περίθαλψη, όλοι όσοι οφειλέτες καταβάλλουν τις εισφορές τους, από την 1η Ιανουαρίου 2017» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Μέσω της δήλωσής του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Πετρόπουλος επισημαίνει ότι οφειλόμενες εισφορές του έτους 2017 μπορούν να ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων και, έτσι, να είναι ενήμεροι και να έχουν ασφαλιστική ικανότητα, όσοι καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές, αυτό το διάστημα.

Ο κ. Πετρόπουλος σημειώνει ότι στην προσήλωση του υπουργείου Εργασίας βρίσκονται τα θέματα που αφορούν τους ασφαλισμένους, διευκρινίζοντας ότι τα ζητήματα της ενημερότητας τα διαχειρίζεται το υπουργείο με έναν τρόπο που δεν αποβάλλει τους ασφαλισμένους από το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, έχει ιδιαίτερη σημασία να έχουν όλοι απασχόληση και ευκαιρίες απασχόλησης και, στην κατεύθυνση αυτή, «διαχειριζόμαστε και τα ζητήματα της ενημερότητας».

Παράλληλα, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης αναφέρθηκε και στα πνευματικά δικαιώματα. Όπως τονίζει, θα εκδοθεί εγκύκλιος, σύμφωνα με την οποία η είσπραξη των πνευματικών δικαιωμάτων δεν θα εμπίπτει στις ρυθμίσεις για τις ασφαλιστικές κρατήσεις και για την καταβολή συντάξεων, καθώς τέτοιου είδους περιορισμοί θα ήταν ασύμβατοι με τα πνευματικά δικαιώματα και τη λειτουργία τους.