ΣΥΡΙΖΑ: «Πλήρης διαστρέβλωση» δηλώσεων Παπαδημούλη στο youmagazine

Την «πλήρη διαστρέβλωση» από την ιστοσελίδα youmagazine των όσων είπε σε συνέντευξή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ ως «το πιο πρόσφατο περιστατικό καταπάτησης της δεοντολογίας από διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης».

Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανάρτηση στο youmagazine ψευδώς γράφτηκε ότι ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε πως η Ελλάδα πρέπει «να μοιραστεί τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας με του Σκοπιανούς», ενώ η πραγματική δήλωσή του ήταν πως «τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης είναι δικά μας λιμάνια, ελληνικά, αλλά μπορούν να γίνουν λιμάνια μέσα από τα οποία θα διακινούνται προϊόντα όλων των βαλκανικών χωρών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει, επίσης, πως «η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν προέβη σε ανασκευή του δημοσιεύματός της, παρά το ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε χθες στη δημοσιοποίηση της διαστρέβλωσης».

«Οι αθλιότητες τέτοιου είδους πλήττουν τη δημοσιογραφία και εντέλει την ίδια τη δημοκρατία. Η τήρηση της δεοντολογίας αποτελεί απαραίτητο συστατικό για την εύρυθμη λειτουργία του συνόλου των ΜΜΕ», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επισημαίνει, δε, ότι «η εξέλιξη αυτή αναδεικνύει για μίια ακόμα φορά την ανάγκη να υπάρξει περιφρούρηση των κανόνων της δεοντολογίας των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης».