τα-έψαλε-η-μέι-στον-τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανταπέδωσε τα φραστικά πυρά του εκπροσώπου της Τερέζας Μέι, που επέκρινε και χαρακτήρισε λάθος το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε να προβάλει μέσω Twitter αντιμουσουλμανικά βίντεο που είχε αναρτήσει αρχικά η βρετανική ακροδεξιά οργάνωση «Britain First» («Πρώτα η Βρετανία»).

Η αντίδραση της Βρετανίδας πρωθυπουργού ήρθε ύστερα από τις μεγάλες διαστάσεις που έλαβε το θέμα στη Βρετανία, καθώς τα επίμαχα βίντεο είναι αμφισβητούμενης προέλευσης και η υπαρχηγός του ακροδεξιού κόμματος που τα τουίταρε αρχικά έχει καταδικαστεί για επιθέσεις σε μουσουλμάνους.

Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έκρινε ωστόσο ότι η ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ πρέπει να δώσει έμφαση στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Τερέζα @theresamay, μην επικεντρώνεσαι σε μένα, επικεντρώσου στην καταστροφική Ριζοσπαστική Ισλαμική Τρομοκρατία που λαμβάνει χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εμείς τα πάμε μια χαρά», έγραψε ο Τραμπ σε tweet του.

Το όνομα χρήστη του Twitter που πληκτρολόγησε ο Αμερικανός πρόεδρος πάντως δεν είναι αυτό της πρωθυπουργού της Βρετανίας. Ο λογαριασμός στον οποίο απευθύνθηκε αρχικά (@theresamay) ανήκει σε μία γυναίκα με τ6ο όνομα Theresa Scrinever, η οποία ουδεμία σχέση έχει με την πρωθυπουργό της χώρας. Ο Τραμπ διέγραψε το μήνυμά του και ύστερα από αρκετά λεπτά το έστειλε εκ νέου, επιτέλους στο σωστό λογαριασμό της πρωθυπουργού (@Theresa_May).

Η ανάρτηση των βίντεο από την πλευρά του Τραμπ, εκτός από οργή στη Βρετανία προκαλεί έντονες αντιδράσεις πλέον και στις ΗΠΑ.