Θεσσαλονίκη: Τριπλάσιος αριθμός εκδρομέων φέτος, για το τριήμερο Αποκριάς

Τριπλάσιος αριθμός αυτοκινήτων από τη Θεσσαλονίκη διήλθε φέτος από τα διόδια των Μαλγάρων, στο πλαίσιο των οδικών μετακινήσεων για το τριήμερο της Αποκριάς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, από τα συγκεκριμένα διόδια, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθήνας, πέρασαν φέτος 15.000 οχήματα, αριθμός τριπλάσιος σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο (4.500 αυτοκίνητα).

Επιπροσθέτως, για το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής αναχώρησαν συνολικά 4.000 αυτοκίνητα, ενώ για το δεύτερο 2.000, όταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο οι αντίστοιχοι αριθμοί ήταν 1.500 για τι πρώτο και 1.500 για το δεύτερο πόδι.

Για τις Σέρρες η κίνηση φέτος ήταν τετραπλάσια, καθώς έφυγαν από την Θεσσαλονίκη συνολικά 4.000 αυτοκίνητα, όταν το 2017 είχαν αναχωρήσει μόλις 1.000.

Αυτό που ικανοποιεί την Τροχαία είναι ότι δεν σημειώθηκε κανένα τροχαίο δυστύχημα. “Τα μέτρα που εφήρμοσε η Τροχαία απέδωσαν και δεν σημειώθηκε απολύτως κανένα τροχαίο δυστύχημα” τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής τροχαίας Θεσσαλονίκης, Γιώργος Σουρβίνος.

Ο ίδιος ωστόσο αποκάλυψε πως: “σημειώθηκαν μόνο ελάχιστα ατυχήματα με υλικές ζημιές. Όλες τις ημέρες άνθρωποι της Τροχαίας ήταν σε επιφυλακή και τηρούσαν τον ΚΟΚ. Οι Έλληνες οδηγοί, οδήγησαν με σύνεση και αυτός ήταν ο λόγος που δεν είχαμε τροχαία δυστυχήματα”, είπε ο κ. Σουρβίνος.